Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Galeriji Kazamat otvorena izložba o povijesti filantropije u Osijeku i Tuzli

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.09.2019. 9:21 
Naslov:  U Galeriji Kazamat otvorena izložba o povijesti filantropije u Osijeku i Tuzli
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zaklade Slagalica i Srce grada Osijeka u suradnji s Fondacijom tuzlanske zajednice, postavile su jučer u Galeriji Kazamat zajedničku izložbu o povijesti filantropije u Osijeku i Tuzli kojom su započele aktivnosti ovogodišnjeg Tjedna filantropije koji se održava od 23. do 27. rujna.

Izložba "Osijek - Tuzla: lokalna filantropija - Što nas povezuje?" prikazuje povijest filantropije u Tuzli i Osijeku, a postavljena je kao poticaj gradovima glede podupiranja programa razvoja lokalne filantropije. Fondacija tuzlanske zajednice i Slagalica ovim projektom nastavljaju svoju dugogodišnju suradnju i šire svoju misiju - razvijati filantropiju, aktivirati građanstvo i u sve aktivnosti uključiti one koji su najranjiviji u društvu.

Cilj izložbe je podsjetili na ljude koji su kroz povijest svojim dobročinstvom zadužili ova dva prijateljska grada i kako bismo im se i ovom izložbom zahvalili što su nesebično, izlažući svoj život, pomagali drugima jer, kako je rekao tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović:
Zahvalnost je majka svih vrlina. Ona ne bi bila majka svih vrlina, da nije rijetkost. Ova izložba o filantropima Osijeka i Tuzle – njegovanje je majke svih vrlina – njegovanje je zahvalnosti prema velikim ljudima o kojima izložba progovara“.



Svima su nam poznati osječki filantropi, ali usuđujem se reći da je daleko više onih koji nisu u povijesti ostali zabilježeni imenom i prezimenom. To su naše sugrađanke i sugrađani koji svakodnevno daju svoj doprinos volontiranjem i aktivizmom, šireći filantropsku sliku našega grada. Ova izložba je ujedno sjajna prigoda da naučimo nešto više o filantropiji u susjednim državama i prijateljskim gradovima poput Tuzle“, dodala je službeno otvarajući izložbu zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš. Gamoš se zahvalila svima koji svakodnevno svojim volontiranjem pomažu drugima i tako stvaraju i šire lijepu filantropsku sliku o gradu.



Više o bogatom programu Tjedna filantropije 2019. u Osijeku, možete doznati klikom ovdje.







Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


Najava: Tjedan filantropije u Osijeku [program] [2019.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: