Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Počinje kompletna energetska obnova Doma zdravlja Osijek na Jugu 2 te u Antunovcu i Čepinu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.09.2019. 16:27 
Naslov:  Počinje kompletna energetska obnova Doma zdravlja Osijek na Jugu 2 te u Antunovcu i Čepinu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ravnatelj Doma zdravlja Osijek Mato Lukić potpisao je danas (13. rujna 2019. godine) ugovore s izvođačima radova energetske obnove zgrada zdravstvenih ambulanti na Jug 2 u Osijeku te u Antunovcu i Čepinu. Ukupna vrijednost ovih projekata je 5.429.944,97 kuna, od čega je 3.298.582,41 kuna financirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ugovori su potpisani u sjedištu Osječko-baranjske županije koja je osnivač Doma zdravlja Osijek, a uz potpisnike nazočni su bili župan Ivan Anušić, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ivana Stanić.

- Radi obnove, modernizacije i opremanja svojih ustanova, Osječko-baranjska županija ove godine provodi izuzetno veliki broj projekta na području školstva i zdravstva. Tako je energetska obnova u tijeku ili završena za 60-ak zgrada. Vrijednost projekata energetske obnove koje izravno vodi Županija na 54 objekta iznosi 178 milijuna kuna, a s projektima koje rade naše ustanove riječ je o ukupnoj vrijednosti gotovo 200 milijuna kuna - rekao je župan Ivan Anušić.

Ravnatelj Doma zdravlja Osijek Mato Lukić ističe da se danas potpisani ugovori odnose na kompletnu energetsku obnovu tih zgrada, od izolacije i stolarije do krova. Međutim, istovremeno se provodi i županijski projekt "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“. U Antunovcu su tako izgrađene pristupne rampe za invalide, a u Čepinu i na Jugu 2 u tijeku je ugradnja dizala. Naravno, proces obnove zdravstvenih objekata Doma zdravlja u Osijeku i okolnim mjestima će se nastaviti jer od ukupno 26 zgrada čak 15 - kako kaže Lukić - vapi za obnovom.

- Osječko-baranjska županija kroz fondove EU puno ulaže u obnovu i investicije na svom području - kaže pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak te pojašnjava projekte u zdravstvu:

- Ukupna vrijednost projekta "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele OBŽ" iznosi 23,8 milijuna kuna, a obuhvaća obnovu i opremanje svih šest domova zdravlja. Ugovorena vrijednost radova po domovima zdravlja iznosi više od 9 milijuna kuna, a 13 milijuna kuna je vrijednost medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme. Već smo odradili 70 posto projekta, isporučeno je opreme u vrijednosti više od 5 milijuna kuna, a oprema u vrijednosti više od 3 milijuna je ugovorena i bit će isporučena u sljedećih 60 dana. A sve to je prijeko potrebna oprema za naše domove zdravlja - ističe pročelnica Tramišak.

Dodaje da će uz rješavanje pristupačnosti osobama s invaliditetom i ugradnja dizala u zgradama na Jugu 2, Čepinu i Retfali biti gotova do kraja ove godine. U zgradi bivšeg rodilišta Doma zdravlja u Đakovu završeni su radovi na adaptaciji za ordinacije opće medicine, ginekologije i pedijatrije. Njihova vrijednost je 3,2 milijuna kuna, a ordinacije se tijekom rujna predaju na rad samom Domu zdravlja Đakovo.

Vrijednost svih radova u objektima Doma zdravlja Osijek iznosi 3,5 milijuna kuna, dok je vrijednost nabave opreme 2,5 milijuna kuna.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.09.2019. 22:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Neka svaki navedeni objekt ostvari godišnju uštedu od optimističnih 100 tisuća kuna za grijanje, investicija će se isplatiti nakon 18 godina. Hoće li te nove fasade izdržati toliko? Ako ne izdrže, investicija je besmislena.
Eh baš sam škrtac i zakeralo.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: