Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zgrada Iktusa ide u prodaju, kakva je sudbina trofejnih veslača?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.09.2019. 8:21 
Naslov:  Zgrada Iktusa ide u prodaju, kakva je sudbina trofejnih veslača?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prije nekoliko dana izvijestili smo o još jednom velikom uspjehu veslača osječkog Iktusa, braće Antona i Patrika Lončarića, koji su uz još jednog Iktusovca, Ivana-Antu Grgića te Fabija Ipsu (VK Istra Pula) osvojili srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u četvercu bez kormilara u grčkoj Ioannini.

To je još jedan u nizu uspjeha kojega su Iktusovci osvojili posljednjih godina, po čemu je taj klub među najuspješnijima u novijoj osječkoj sportskoj povijesti. Time je čudnije što je budućnost ovog trofejnog veslačkog kluba došla pod znak pitanja.

Naime, kako piše Glas Slavonije, početkom srpnja objavljen je oglas o prodaji zgrade Iktusa i pratećih otvorenih sportskih površina koja je u vlasništvu dioničkog društva Saponije. Nedavno je stigla i prva konkretna ponuda „teška“ više od deset milijuna kuna.

Kao potencijalni kupac figurira Branko Ostović, poznati osječki poduzetnik i filantrop koji je nedavno kupio i tzv. vilu Battory. Iako Ostović nije imao komentar na ovu priču, „šuška se“ da bi se u prostor Iktusa moglo useliti konzularno predstavništvo strane države koja već ima ured u jednoj od Ostovićevih nekretnina.

Iako teoretski novi vlasnik može veslače izbaciti na ulicu, u Saponiji imaju razumijevanja za osječke veslače te su zainteresirani iznaći rješenje koje bi zadovoljilo obje strane. Jedno od tih rješenja bilo bi da Grad Osijek otkupi ovu nekretninu. Uprava Iktusa odmah u srpnju o ovome je izvijestila Grad, ali do sada nije stigao nikakav signal da bi se gradska uprava upustila u kupovinu ovog objekta.

Podsjetimo, Saponia je sve do danas, uz sponzorstvo kluba, preuzela sve troškove oko održavanja zgrade, plaćanja energenata, komunalija i poslovanja restorana. No, vlasnik Mepas grupe, u čijem sastavu posluje Saponija, do kraja godine planira riješiti pitanje ne samo ove, nego i svih ostalih nekretnina u vlasništvu Saponije koje nisu uključene u proizvodni ciklus.

Rješenje o kojemu se trenutno razmišlja je da novi vlasnik, ma tko to bio, u idućih pet godina ostavi mogućnost korištenja prizemlja veslačima, koji bi za to vrijeme trebali pronaći novu lokaciju. Budući vlasnik neće smjeti ništa dograđivati na objektu, ali unutrašnjost može prilagoditi svojim potrebama.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.09.2019. 19:46 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako su u pljačkaškoj privatizaciji društveni objekti postali privatni. Oni koji su u tome sudjelovali i danas nam prodaju maglu o demokraciji.
"...U stvarnoj povijesti osvajanje, podjarmljivanje, pljačka i ubijanje, jednom riječi nasilje, igra, zna se, glavnu ulogu..."( u prvobitnoj akumulaciji kapitala) -K.Marx- "Kapital" .

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: