Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Gradi se novo pristanište za kruzere na Dravi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.09.2019. 9:29 
Naslov:  Gradi se novo pristanište za kruzere na Dravi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vlada je na svojoj posljednjoj sjednici dala suglasnost na odluku Upravnog vijeća Lučke uprave Osijek o sklapanju ugovora o javnoj nabavi za gradnju pristaništa za putničke brodove u Osijeku, piše Glas Slavonije.

To znači da će grad na Dravi konačno dobiti pravo pristanište za kruzere koji će se u dogledno vrijeme moći sidriti na novom pristaništu između Vodenice i Galije. Podsjetimo, dosadašnje rješenje za pristanište u Osijeku bilo je uz restoran Galija, iako je od početka to bilo zamišljeno kao privremeno rješenje.

Isprojektirano je veće pristanište koje će odjednom moći primiti čak tri broda što je u skladu s trendovima posljednjih godina koji pokazuju kako Osijek bilježi osjetan porast broja gostiju koji dolaze Dravom, odnosno riječnim kruzerima koji krstare Dunavom. Naime, za ovu godinu najavljen je 81 dolazak riječnih turističkih brodova a, primjerice, prije deset godina bilo ih je samo četiri.

Novo pristanište gradit će zajednica ponuditelja koju čine vinkovačka tvrtka Sokol i osječka Hidrogradnja koja se jedina u travnju ove godine prijavila na javno nadmetanje za gradnju pristaništa s ponudom od 12,5 milijuna kuna s PDV-om.

Ministarstvo financija „uskočilo je“ s 10 milijuna kuna za financiranje ovog projekta, a Vlada je potom izdala suglasnost za njegovu provedbu.

Za idući tjedan planira se potpisivanje ugovora s izvođačima radova, a dovršetak novog pristaništa planiran je za travanj sljedeće godine, kada i inače počinje sezona dolazaka riječnih turističkih brodova.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Bruno Colić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 12.09.2019. 0:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sad će stati radovi na obaloutvrdi, dok ne "pokupe" tih 12 milijunčića za pristanište. Rekao bi pokojni Ivan Raos: "Kad se vadi iz državne blagajne, ne boli srce ni najveću škrticu."

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
sweex
Offline
Ukupno postova: 18
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.09.2019. 18:11 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vidjela žaba gdje se konji potkivaju pa i ona digla nogu.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: