Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zlato u Kini za osječke robotičarke Niku i Jonu Važić

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.09.2019. 14:04 
Naslov:  Zlato u Kini za osječke robotičarke Niku i Jonu Važić
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Veliki uspjeh na Svjetskom natjecanju u edukacijskoj robotici i programiranju u Kini zabilježile su osječke robotičarke Nika i Jona Važić, učenice osnovne škole Franje Krežme. Na natjecanju se okupilo više od 400 natjecatelja u tri kategorije a u svojoj su mlade Osječanke osvojile prvo mjesto.

U povodu ostvarenih rezultata na svjetskom natjecanju WARC u Kini, robotičarke Niku i Jonu Važić i njihovoga mentora Tomislava Pandurića primio je zamjenik osječkog gradonačelnika Boris Piližota. Mentor Pandurić, tom je prigodom, istaknuo da im je to samo jedan uspjeh u nizu ali i kruna dosadašnih uspjeha u zavidnoj konkurenciji na svjetskom natjecanju. Nika i Jona su potvrdile da uspjeh nije došao bez truda, iza njega se krije puno rada, vježbanja i usavršavanja robota. Zanimljivo je, istaknuto je , da su u konkurenciji od 400 sudionika, samo još u ekipama iz Đakova i Indije bile djevojke.





Tekst: Radio Osijek
Foto: Luka Mitar

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: