Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Aurel Benović na Svjetskom kupu u Turskoj osvojio prvu seniorsku zlatnu medalju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.09.2019. 9:05 
Naslov:  Aurel Benović na Svjetskom kupu u Turskoj osvojio prvu seniorsku zlatnu medalju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sjajne vijesti za hrvatsku i osječku gimnastiku stigle su iz turskog grada Mersina u kome se održao Svjetski kup u gimnastici.

Finalni dan Svjetskog kupa donio je dva odlična rezultata za hrvatsku gimnastiku. Najzadovoljniji svakako može biti mladi Osječanin Aurel Benović koji je na parteru stigao do svog prvog zlata u karijeri, dok je Tijana Tkalčec u preskoku osvojila brončanu medalju, prvu nakon povratka gimnastičkim natjecanjima.

Aurel Benović, član GD Osijek-Žito, u finalu partera svojom je vježbom „rasturio“ konkurenciju. Naime, Benović je dobio visoku ocjenu 14.500, dok je drugoplasirani domaći predstavnik Mustafa Arca dobio ocjenu 14.050, a treće mjesto pripalo je Slovencu Roku Klavori (13.800). Aurelu je ovo prva zlatna medalja u međunarodnoj seniorskoj karijeri, a drugo odličje ukupno, nakon što je na prethodnom Svjetskom kupu, održanom u slovenskom gradu Kopru, osvojio broncu.

Tome treba pridodati i zlatnu medalju osvojenu na Prvenstvu Hrvatske čime je Benović, iako mlad, opravdao epitet najboljeg seniora Hrvatske na tlu. Aurelu će ovo zlato sigurno biti odlična motivacija i vjetar u leđa za nastavak jesenje natjecateljske sezone gdje ga očekuje nastup na još tri Svjetska kupa: u Szombathelyu, Parizu i Guimaraesu.

"Jako sam sretan s odrađenom vježbom i s ovako visokom ocjenom. Jedva čekam sljedeći tjedan i nastup u Mađarskoj gdje ću se potruditi još jednom ponoviti ovako visoku ocjenu pa da mogu rame uz rame za Robertom Seligmanom i Tinom Srbićem na Svjetsko prvenstvo. Ako uspijem u tome, bit će mi iznimna čast", izjavio je Aurel nakon nastupa.

I u preostala dva finala hrvatski su predstavnici ostvarili vrlo dobre rezultate. Naša najmlađa predstavnica, 16-godišnja Tina Zelčić u svom prvom finalu grede osvojila je četvrto mjesto, a isti plasman ostvario je još jedan Osječanin, Renato Prpić na konju s hvataljkama, koji je za svoju vježbu dobio ocjenu 12.900.

Čestitamo Aurelu ali i svim ostalim natjecateljima jer svojim međunarodnim sportskim uspjesima nastavljaju skretati pozornost sportske javnosti na Hrvatsku i poglavito Osijek.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Gimnastičko društvo „Osijek-Žito“

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: