Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



30. kolovoza - Međunarodni dan nestalih osoba [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65441
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.08.2019. 10:13 
Naslov:  30. kolovoza - Međunarodni dan nestalih osoba [2019.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovaj dan neizbježna je prilika da barem jednom godišnje aktualizira rasvjetljavanje slučajeva nestalih osoba, ali i senzibilizira i pouči javnost kako je svaka informacija o nestaloj osobi dragocjena za njen pronalazak.

Ujedinjeni narodi 30. kolovoza proglasili su Međunarodnim danom nestalih osoba i u Republici Hrvatskoj se obilježava od 2006. godine. Sjećamo se svih osoba koje se smatraju nestalima bez obzira jesu li nestali kao posljedica oružanih sukoba, zločina protiv čovječnosti ili kršenja ljudskih prava, a čije su nam sudbine i mjesta ukopa nepoznati.

Svoj doprinos u pronalasku nestalih osoba dalo je i Ministarstvo unutarnjih poslova putem Nacionalne evidencije nestalih osoba (NENO), koja je javnosti dostupna od rujna 2011. godine i od tada svakodnevno, sve policijske uprave u Republici Hrvatskoj, njih dvadeset, objavljuju profile nestalih osoba i pozivaju javnost da se uključi u traganje za njima.

Koristeći mogućnost napredne pretrage u samo nekoliko trenutaka možete saznati za koliko osoba policija u ovom trenutku traga i na kojem području te se tako aktivno uključiti u traganje s nama.

U ovom trenutku hrvatska policija traga za 2577 osoba, dok se najveći broj, njih čak 70 posto odnosi na osobe nestale tijekom Domovinskog rata.

Pogledajte profile u NENO-i, možda ste nekoga vidjeli ili imate informaciju o njemu. Sve podatke možete nam dojaviti na broj 192, u najbližoj policijskoj postaji ili na e-mail nestali[at]nestali[dot]hr. Podatke možete dostaviti i preko on-line obrasca „Imate informaciju o nestalom? Ispunite obrazac!“, koji ima svaki profil.





Tekst i foto: Nestali.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: