Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pogledajte tablični prikaz novih kazni za nesavjesne vozače

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.08.2019. 9:29 
Naslov:  Pogledajte tablični prikaz novih kazni za nesavjesne vozače
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, početkom kolovoza na snagu su stupile izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojima se drastično povećavaju kazne za prometne prekršaje.

Za one koji nemaju ni volje ni snage probijati se kroz more članaka o novom zakonu, ovih dana na društvenim mrežama pojavio se tablični prikaz novih kazni koje će vozači ubuduće plaćati ukoliko ih „plavci“ ulove u prekršaju na našim cestama.

Tablica sadrži sve prekršaje koji će se kažnjavati, od onih manjih poput neuključivanja žmigavca (koji će vas svejedno „olakšati“ za 300 kuna) pa do onih najozbiljnijih i najskupljih, poput vožnje autocestom u suprotnom smjeru, prolaska kroz crveno svjetlo ili vožnje u naselju brzinom većom od 50 km/h što će vam iz novčanika izbiti 10 do 20.000 kn ili vas poslati na hlađenje u zatvor na 60 dana.

Tablica osim popisa prekršaja i novčanih kazni za svaki od njih sadrži i broj negativnih bodova koje pojedini prekršaj nosi, kao i mjere zabrane upravljanja vozilom koje se izriču počiniteljima težih prekršaja.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova izmjene zakona opravdava potrebom smanjenja broja poginulih i ozlijeđenih u prometu, no upitno je hoće li povećane kazne same po sebi postići taj cilj. Jedini koji će se zasigurno imati razloga radovati novim, višim kaznama jest ministar financija...

A ako ipak imate volje pročitati cijeli novi zakon, to možete učiniti ovdje.



[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]






Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić


Zadnja promjena: Redakcija 031; 04.09.2019. 17:41; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.08.2019. 16:29 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Koja država. Navučeš na glavu fantomku i napraviš prepad na srpski kafić i to bude tretirano kao narušavanje javnog reda i mira uz možda par stotina kuna globe.
Na drugoj strani za prometni prekršaj astronomske globe i zatvor.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: