Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Orahovica: Pokazna vježba i svečanost zatvaranja 16. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa OBŽ [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.08.2019. 8:30 
Naslov:  Orahovica: Pokazna vježba i svečanost zatvaranja 16. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa OBŽ [
26.08.2019. 16:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pokazna vježba i svečanost zatvaranja 16. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije održat će se u ponedjeljak 26. kolovoza 2019. godine u Centru za Edukaciju u Orahovici, Put hrvatskih branitelja 1.

16:30 sati - pokazna vježba 16. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije
18:00 sati - svečanost zatvaranja 16. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije
21:00 sati - mimohod sa svijećama (polazak iz Centra za edukaciju Crvenog križa u Orahovici kroz centar Grada Orahovice )

16. ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije održava se pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije program, od 17. do 27. kolovoza 2019. godine u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici.

Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije program je na kojem se već šesnaestu godinu za redom uspješno osposobljavaju mladi Crvenog križa iz društava Hrvatskog Crvenog križa, ali i Crvenih križeva zemalja regije za provođenje aktivnosti Crvenog križa u svojim sredinama. Nakon povratka s Ljetne škole, mladi pripremljeni za djelovanje preuzimaju i inicijativu i podižu kvalitetu rada na programima Crvenog križa u svojim društvima.

Na ovogodišnjoj ljetnoj školi sudjeluje 150 mladih iz društava Hrvatskog Crvenog križa Belog Manastira, Darde, Donjeg Miholjca, Đakova, Gline, Ivanca, Našica, Orahovice, Osijeka, Trogira, Valpova, Županje i Zagreba, organizacija Crvenog križa Doboja i Tuzle iz Bosne i Hercegovine te Novog Sada i Sombora iz Srbije.

Mladi se na ovogodišnjoj Ljetnoj školi osposobljavaju za voditelje radionica vršnjačke edukacije programa Crvenog križa. Među tim programima su prva pomoć, realističan prikaz ozljeda, prevencija različitih ovisnosti, sprječavanje trgovine ljudima te djelovanje u izvanrednim situacijama.

Svaka Ljetna škola po svojim je rezultatima nadmašila onu prethodnu. Već sada možemo zaključiti da se tradicija nastavila i na ovogodišnjoj 16., a za to su se pobrinuli voditelji programa koji ljestvicu kvalitete kontinuirano postavljaju na sve višu razinu. Upravo ta činjenica te kvalitetni sudionici i sustavan rad s mladima tijekom cijele godine rezultirali su time što je kvaliteta i značaj Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije prepoznat, kako u okvirima Hrvatskog Crvenog križa i Crvenih križeva regije, tako i u široj društvenoj zajednici.

Svi mladi su pored specijalističkih osposobljavanja tijekom Ljetne škole imali priliku sudjelovati na predavanjima renomiranih predavača o temama kao što su ljudska prava, humanitarna diplomacija i drugo što će ih obogatiti za njihovu buduću humanitarnu, ali i društvenu aktivnost.

U dosadašnjem djelovanju Ljetne škole DCK Osječko-baranjske županije obučeno je preko 1500 mladih i ona je postala prestižna ljetna škola koja priprema i obučava mlade za sve vrste aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa, a posebno za djelovanje u izvanrednim situacijama.

Na svečanosti će nazočiti izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, predstavnici Grada Orahovice i Grada Osijeka, predstavnici Virovitičko-podravske županije i Osječko-baranjske županije, predavači iz Hrvatskog Crvenog križa, Mato Arlović, sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske, Stjepan Mesić (Predsjednik Republike Hrvatske od 2000. do 2010.), čelnici društva Crvenog križa s područja Osječko-baranjske županije i gostujućih društava Crvenog križa iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije te brojnu drugi uzvanici.

U okviru programa završne svečanosti, biti će izložene spomen ploče istaknutih i zaslužnih djelatnika i volontera Gradskog društva Crvenog križa Osijek Lize Bunjevac, Ivice Čandrlića, Željka Čikija, Stjepana Hama, Micike Kotur i Prokopija Uzelca po kojima objekti u Centru za edukaciju nose ime. Na prigodan način prisjetiti ćemo se njihove uloge u razvoju Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Kako se ove godine obilježava i 20. godina djelovanja Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, 24. kolovoza će u sklopu programa 16. Ljetne škole biti premijerno prikazan dokumentarni film koji govori upravo o ovoj temi, a u kojem mladi i Ljetna škola zauzimaju značajno mjesto.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: