Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Odlična akcija za sve OPG-ove, poljoprivrednike, LAG-ove; besplatno sušenje voća i povrća u CRAS-u

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.08.2019. 12:15 
Naslov:  Odlična akcija za sve OPG-ove, poljoprivrednike, LAG-ove; besplatno sušenje voća i povrća u CRAS-u
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Inovativna tvrtka Cras d.o.o. iz Osijeka pomaže poljoprivrednicima ostvariti dodatnu vrijednost proizvoda kroz sušenje istih.

Nakon uspješne prijave projekta "Ulaganje u inovativna rješenja i razvoj niskoenergetske sušare", završili su proces istraživanja i razvoja i izradili prototip sušare koja će trošiti bitno manje električne energije u odnosu prema standardima. Nakon daljnjeg testiranja, izaći će i na tržište upravo s jedinstvenom sušarom i prilagoditi se svakom kupcu, prema njegovim potrebama, a sve u cilju smanjenja troškova sušenja. Također će nuditi i mogućnost prenamjene već postojećih sušara s niskoenergetskom.

Sušara SINAI I THAR koristit će se u minimalno dva sektora - prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji, u sušenju voća, povrća i bilja (SINAI), te u hotelijerstvu, primjerice u dijelu sušionice rublja (THAR).

Posljednjih godina svi se sve više okreću prirodi, metodama zdrave prehrane i vlastitu zdravlju, ponovno raste zanimanje da nešto učinimo sami, primjenjujući stare i prokušane tehnike i recepte, tj. okreću se starinskoj kuhinji u kojoj je suho voće imalo važnu ulogu.

Suha hrana iz vlastite proizvodnje samo je drugi oblik izvorne prehrane svježim namirnicama bez bilo kakvog dodavanja kemijskih konzervansa. U mnogim slučajevima, taj postupak mijenja okus i miris namirnica biljnog podrijetla.

Neke vrste voća sušenjem čak poprimaju intenzivniji i bolji okus, istovremeno zadržavaju koncentrirane hranjive tvari, postaju slaže i otvaraju time mnoge nove mogućnosti pripravljanju jela.

Svjesni su činjenice da trebaju stvoriti dodatnu vrijednost voću i povrću, a upravo to postižu sušenjem istih. Takvi se proizvodi mogu duže skladištiti dok ne dođu do krajnjeg kupca, proizvodi imaju dodatnu cijenu na tržištu koja je relativno visoka, pa samim tim i povećava se profit naših proizvođača.

Žele izaći u susret domaćim poljoprivrednicima, OPG-ovima, LAG-ovima i svim ostalim proizvođačima i pružiti im uslugu besplatnog sušenja voća, povrća i bilja!

Od 15. kolovoza 2019. godine počeli su ovu akciju, a odaziv je do sada odličan.

U promotivne svrhe svi ostavljaju simboličnu količinu sušenih proizvoda, koje podijele u promotivne svrhe.

Znači, ako imate viška svojih proizvoda (jabuka, šljiva, krušaka, smokava, paprike, gljiva...) slobodno im se javite i rezervirajte svoj termin na: info[at]cras[dot]hr ili jednostavno dođite u CRAS poduzetnički centar na Vinkovačkoj cesti 68 u Osijeku.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: