Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započela državna matura u jesenskom roku za gotovo 8.000 maturanata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.08.2019. 13:24 
Naslov:  Započela državna matura u jesenskom roku za gotovo 8.000 maturanata
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas (srijeda) započela je provedba ispita državne mature u jesenskom roku u školskoj godini 2018.-2019.

Nakon jako loših rezultata iz ljetnog roka kada je gotovo trećina maturanata „pala“ na barem jednom ispitu (nešto manje od 9.000 od ukupno 30.000 pristupnika), ovo im je posljednja šansa za upisati se na željeni fakultet.

Prema kalendaru provedbe ispita državne mature u jesenskom roku, prvi tjedan rezerviran je za testove i eseje iz materinskih jezika nacionalnih manjina (češkog, mađarskog, srpskog, talijanskog, grčkog, latinskog i španjolskog jezika) te izborne geografije.

U drugom tjednu pišu se ispiti iz najproblematičnijih predmeta – test i esej iz hrvatskog jezika (27. i 28. kolovoza) te matematike (30. kolovoza), kao i testovi iz engleskog jezika, povijesti, glazbene umjetnosti, logike, fizike, politike i gospodarstva te etike.

Posljednji tjedan državne mature rezerviran je za ispite iz biologije, psihologije, kemije, njemačkog jezika, sociologije, likovne umjetnosti, informatike, filozofije, francuskog jezika te vjeronauka.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja rezultate jesenskog roka objavit će 11. rujna, rok za prigovore je do 13. rujna, a objava konačnih rezultata uslijedit će 17. rujna. Podjela svjedodžbi održat će se 19. rujna.







Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: