Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Slavonski vaterpolisti u žitu - u Belišću održan 7. Amaterski turnir Vaterpolo u žitu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.08.2019. 12:09 
Naslov:  Slavonski vaterpolisti u žitu - u Belišću održan 7. Amaterski turnir Vaterpolo u žitu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Belišću je u petak 9. kolovoza održan 7. Amaterski turnir Vaterpolo u žitu koji je po prvi puta bio međunarodnog karaktera.

Malo amaterskih turnira u vaterpolu se može pohvaliti sa sedam godina tradicije. Još kada isti turnir smjestite u ravnu Slavoniju, onda vam mnogi tek neće povjerovati. Udruga Karašicka Republika i ove se godine potrudila da najbolje lokalne ekipe pokažu što su naučili u novoj godini.



Vidi se veliki napredak od kada smo počeli organizirati turnir. Kada se sjetim prvih godina kada dio igrača nije mogao doplivati do ruba bazena, a sada već padaju i eurogolovi dostojni druge lige.“ – Kaže Mislav Matišić, organizator turnira.



Na samom turniru nastupilo je 6 ekipa, polovica je bilo iz Belišća i Valpova, dvije iz Osijeka dok je najveća atrakcija bila ekipa Republika di Boka s igračima koji su napravili čak 600 kilometara kako bi zaigrali vaterpolo u žitu.



Nije nam bio problem doći iz Boke kotorske zaigrati ovaj jedinstveni turnir. Oduševljeni smo organizacijom i gostoprimstvom. Srce nam je zatitrali kada su nam na bazenu pustili melodiju kola bokeljske mornice. Nikada nismo bili u Slavoniji i jedva čekamo da nas organizator provede baranjskim vinogradima i podrumima“. – kaže Romeo Lukšić iz Tivta.

Turnir je osvojila ekipa Ječmeni borci iz Osijeka pobijedivši domaću ekipu Oštri Gang iz Belišća 5-2. Zanimljivo je kako je Oštri Gang jedina ekipa koja je neporažena došla do finala jer je pobijedila Ječmene borce i Vaterpolsku nadrealističku lobotomiju u grupnoj fazi. Treće mjesto osvojila je ekipa Dječaka iz Osijeka pobijedivši Republiku di Boku nepoznatim rezultatom. Najboljim igračem proglašen je Fran Kovačić, dok je najbolji golman bio Marko Bušić. Ove godine suci iz VK Osijek ipak nisu igrali, ali su zato pojedini igrači imali zabranu pucanja. Publiku su zabavljali svojim hitovima poznati karašicki DJ-i: DJ MariManda i DJ MariSol.



Osim turnira vaterpolo u žitu, na bazenu Belišće je u subotu 10. kolovoza održan 3. Odojka na pijesku – turnir u odbojci. Nastupilo je 11 ekipa, a najboljom se pokazala kombinacija Burjan-Rajković-Jakovac ispred Galo-Sabadi-Volmut te Pavičić-Pavičić-Vuković. Organizator Matko Mužević ponosno ističe kako se nikada kvalitetnija odbojka nije igrala čime su logično bili zadovoljni i publika i igrači.

Organizaciju turnira pomogli su Bazen Belišće, Turistička zajednica grada Belišća, Hrvatski vaterpolski savez, Savjet mladih grada Belišća te Osječko-baranjska županija. Valja napomenuti kako se od ove godine vaterpolo na belišćanskom bazenu igra svakog četvrtka, čime se svake godine mogu očekivati sve bolje i bolje ekipe. Udruga Karašicka Republika nastavlja svoje aktivnosti organizacijom 3. Bistrigina – Prvenstva Panonije u piciginu koje će se održati u subotu 17. kolovoza na Bistrinačkoj plaži.





Tekst i foto: Udruga Karašicka Republika

Najava: Belišće: 7. Vaterpolo u žitu / 3. Odojka na pijesku [2019.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: