Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



10 nezaposlenih osoba dobilo uvjerenja o osposobljavanju za pomoćnike u nastavi!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.07.2019. 9:22 
Naslov:  10 nezaposlenih osoba dobilo uvjerenja o osposobljavanju za pomoćnike u nastavi!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Poetike jučer su podijeljena Uvjerenja o osposobljavanju za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi u radu s učenicima s teškoćama.

Osječko-baranjska županija je s 55.000 kuna financirala program osposobljavanja za 10 nezaposlenih osoba, a također je osigurala i pokriće troškova prijevoza.

Osposobljavanje se sastojalo od ukupno 218 sati nastave, odnosno 114 sati teorijske i 104 sata praktične nastave. Završetkom programa polaznici su osposobljeni primijeniti osnovne principe odgoja i obrazovanja u inkluzivnim uvjetima, provoditi i pružati podršku učenicima s teškoćama uz nadzor stručnjaka, kao i osiguravati inkluzivno okruženje za učenika. Program je verificiran od nadležnog ministarstva i upisuje se u e-radnu knjižicu.

Do 2021. godine iz EU fondova stizat će gotovo 11 milijuna kuna za 62 učenika iz 30 osnovnih i 6 srednjih škola, a 60 učenika OBŽ će financirati sama.

Podjeli uvjerenja prisustvovao je i zamjenik župana Petar Lagator koji je podsjetio kako je ovo tek prvo osposobljavanje u ovoj godini provedeno u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. „Važnost ovog programa je u tome što je prošle školske godine pomoćnike u nastavi imalo 122 učenika i Županija tome pridaje posebnu pozornost“, izjavio je Lagator.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poetika Eržebet Tomić istaknula je kako su do sada osposobili više od 200 pomoćnika u nastavi. Polaznici moraju navršiti 18 godina i imati završenu četverogodišnju srednju školu. Uvjerenja vrijede i izvan Hrvatske i često se traže upravo zbog odlaska iz zemlje, posebice za neka druga zanimanja.

Inače, za projekte osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba u proračunu Županije za 2019. godinu planirano je 300.000 kuna. U tijeku je i osposobljavanje za njegovateljice, a do kraja godine provesti će se još projekata, ovisno o potrebama na tržištu rada.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: