Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



I ovo ljeto Osijek je postao jedno veliko gradilište

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.07.2019. 10:51 
Naslov:  I ovo ljeto Osijek je postao jedno veliko gradilište
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sezona građevinskih radova u punom je jeku, a među brojnim lokacijama u Osijeku na kojima su u tijeku radovi, zamjenik gradonačelnika Boris Piližota obišao je jučer radove na Sjenjaku, u Opatijskoj i Kapelskoj ulici te nedavno dovršenu prilaznu cestu prema Reciklažnom dvorištu za građevinski otpad.

Na Sjenjaku je u tijeku rekonstrukcija ceste od Svačićeve ulice do malog kružnog toka, a vrijednost radova iznosi oko 750.000 kuna. U Opatijskoj ulici izvedena je rekonstrukcija nogostupa i pješačkih prilaza zgradama u vrijednosti od oko 250.000 kuna, dok je novi nogostup izgrađen u Kapelskoj ulici na dijelu od Osnovne škole Retfala do Svilajske ulice, a vrijednost radova iznosi oko 250.000 kuna.



Sjenjak, Opatijska, Kapelska ulica… Uvijek nam je cilj ravnomjerno obavljati radove u svim dijelovima grada, a posebno je važno naglasiti da je, bez obzira na financijsku vrijednost, svaka investicija važna sugrađanima koji u tom dijelu grada žive te svakodnevno prolaze uređenim površinama. Iako su želje i potrebe ponekad veće od financijskih mogućnosti, nastojimo jednakomjerno voditi računa o svima gradskim četvrtima i mjesnim odborima“, istaknuo je Piližota.



Zamjenik gradonačelnika obišao je i nedavno dovršenu prilaznu cestu koja vodi od prometnice Osijek-Sarvaš prema Reciklažnom dvorištu građevinskog otpada. Obzirom na sve građevinske radove koji su u tijeku ili će tek započeti, otvaranje ovog reciklažnog dvorišta za cilj ima prevenirati stvaranje divljih deponija. Kako pristupna cesta nije bila u najboljem stanju, a obzirom da njome prolaze velika vozila, Grad je odlučio sanirati dionicu dugu oko 450 metara, a vrijednost radova iznosila je 650.000 kuna. U idućoj fazi asfaltirana će biti i dionica od ulaza u reciklažno dvorište do mjesta gdje se mjeri težina građevinskog otpada.



Piližota je podsjetio kako je cilj redovitog programa održavanja i sanacije nogostupa, prometnica i ostalih javnih površina poboljšati kvalitetu života u gradu te je pozvao sve sugrađane za razumijevanje na svim dionicama na kojima su u tijeku radovi, ali ih je također pozvao i da svatko od nas, kao građanin, učini sve kako bi čuvali i zaštitili gradsku imovinu od eventualnih devastacija, neodgovornog bacanja otpada i sličnog. „Jer to je naša zajednička odgovornost, kako Grada Osijeka tako i građana, a jedino tako, grad u kojem živimo može zaista biti ugodniji i bolji“, zaključo je Piližota.



[fbcomment]http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=78811[/fbcomment

Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pirko
Offline
Ukupno postova: 115
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.07.2019. 13:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Divno kako se neke dijelove grada redovito obilazi u obnovi i građevinskim radovima. Barem u oglasniku čovjek može napisati da se prodaje u mirnoj zoni stanovanja.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: