Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županija dodijelila 96 potpora poduzetnicima vrijednih više od milijun i pol kuna - najznačajnija djelatnost je prerađivačka industrija

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.07.2019. 12:59 
Naslov:  Županija dodijelila 96 potpora poduzetnicima vrijednih više od milijun i pol kuna - najznačajnija dj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je župan Ivan Anušić potpisao ugovore o dodjeli potpora s 96 poduzetnika, a ukupno će im do kraja tjedna biti isplaćeno nešto više od 1,5 milijuna kuna.

Korisnici potpora su subjekti malog gospodarstva i to fizičke i pravne osobe, odnosno trgovačka društva, obrti i zadruge.

Najviše potpora dodijeljeno je za nabavu strojeva, alata, opreme za obavljanje djelatnosti, nabavu računalne opreme i računalnih programa te opremanje poslovnog prostora. Sukladno Javnom pozivu, potpora iznosi do 50% opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a najviše do iznosa od 50.000 kuna. Potpore su se dodjeljivale do iznosa od 1.544.430 kuna, a za preostali iznos javni poziv bit će objavljen na jesen.

Najniži iznos dodijeljene potpore iznosi 1.240 kn, a za devet korisnika u prerađivačkoj industriji odobren je i maksimalni iznos potpore od 50.000 kuna. U Proračunu Osječko-baranjske županije za ovu je namjenu izvorno osigurano 1,5 milijun kuna, a rebalansom proračuna osigurano je dodatnih milijun kuna.

Inače, u protekloj godini gospodarstvo Osječko-baranjske županije bilježi rekordan rast, ukupni prihodi u 2018. godini dosegnuli su 28,5 milijardi kuna što je 2,2 milijarde kuna više nego prethodne godine. Najznačajnija djelatnost u Slavoniji i Baranji je prerađivačka industrija, a upravo poduzetnici iz tog područja dominiraju i kad je riječ o korištenju županijskih potpora.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: