Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



9. ARLA festival [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.07.2019. 10:15 
Naslov:  9. ARLA festival [2019.]
Od 20.08.2019. 16:00 do 25.08.2019. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Đakovu vas krajem kolovoza, a u sklopu Đakovačkog kulturnog ljeta, očekuje ARLA festival i to deveti po redu. Festival organizira Udruga za promicanje urbane kulture ARLA u suradnji s Gradom, a i ove godine ljubitelje urbane kulture, ali i druženja u prirodi očekuje niz poslastica, dok će se najveći dio programa održati u prirodnoj oazi u samom centru grada – Strossmayerovom perivoju. Tako će kroz gotovo tjedan dana trajanja festivala, sugrađani i ostali posjetitelji imati priliku uživati u raznim radionicama, kazališnoj predstavi te kvalitetnom glazbenom programu.

Program festivala počinje u utorak, 20. kolovoza 2019., kazališnom predstavom i svirkom u Rock baru King od 20.00 sati. Svojom predstavom „Nema panike“, predstavit će nam se lokalna amaterska kazališna skupina „Prva proba“ koja je predstavu premijerno odigrala na posljednjem ReArt festivalu u Osijeku, a nakon predstave slijedi glazbeni dio večeri – svirka Gypsy Swing Banda. Dan kasnije, u srijedu 21.8., u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo održat će se radionica izrade prirodne kozmetike, za koju je kapacitet već popunjen. Polaznici će naučiti izrađivati sapune s glicerinskom bazom i maske za lice. Voditeljica je Maja Papratović, aromaterapeut. Od idućeg dana, četvrtka, program se nastavlja u Strossmayerovom parku. Ove godine, ARLA je stavila naglasak na sadržaj za najmlađe pa su tako na piknik, koji će se održati u četvrtak, 22. kolovoza 2019., od 16.00 sati, posebno pozvani roditelji s djecom, a prisutni će imati priliku uživati u badmintonu, frizbiju i drugim radostima koje piknici nude, a treba napomenuti da sa sobom trebate ponijeti dekice. Isti dan, od 17.00 sati, u parku se održava i mala škola jahanja.

U petak, 23.kolovoza 2019., također u Strossmayerovom perivoju, održat će se radionica Pričam ti priču - radionica za djecu koju će voditi prof. Maja Papratović i Sanja Andrić, a radionia će sadržavati čitanje priča te izradu maski i lutkica za ruke. Radionica počinje u 11.00 sati. U subotu, 24. kolovoza 2019., u perivoju će se s početkom od 11.00 sati održati radionica izrade mobila (kinetičke skulpture).
Istu dan, od 20.00, na pozornici u Strossmayerovom parku počinje glazbeni program. I ove godine smo okupili samo najbolje što pruža domaća alternativna scena:

Porto Morto
Antenat
Vanja i Nešvil Funk
Seven That Spells

Od sviježih i aktualnih Porto Morto te Vanje i Nešvil Funka, pa do već dobro etabliranih Antenat i kultni Seven That Spells.

Vanja I Nešvil Funk je našičko-osječki bend koji smo imali priliku gledati na Večeri stvaralaštva u sklopu Kalorifera, a koji je nedavno za Croatia Records izdao uspješni singl „Kulenove seke.“

Porto Morto je zagrebački bend koji je ove godine pokupio sjajne kritike za svoj drugi album Portofon, a krasi ih specifični glazbeno-vizualni izraz.

Antenat, bend koji dugi niz godina plijeni kvalitetom, koji iza sebe ima tri albuma, ali i oduševljava svojim live nastupima.

Također, tu je zagrebački band, Seven That Spells koji ima već trinaes albuma iza sebe i dobro je poznato ime u svijetu i u Hrvatskoj, te ga ne treba posebno najavljivati.

Uz nastupe bendova, pristuni će uživati i u nastupu Gabrijele Brletić Magmatikke, performerice s vatrom i LED poi-om, vrstom žonglerske tehnike, te akrobacijama Tricycle Traume.

Red kulture, red radionica, red glazbe – to je ono što nudi ovodišnji ARLA festival, po dobrom starom receptu, a opet sviježe. Osim na radionicu prirodne kozmetike, ulaz na sva događanja je besplatan.

Pozivamo sve Đakovčane i ostale zainteresirane da dođu na ARLA festival te dožive sinergiju prirode i urbanog u srcu grada srca Slavonije.



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: