Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županija i HBOR potpisali ugovore o kreditiranju mladih poduzetnika, žena i početnika

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65733
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.07.2019. 13:01 
Naslov:  Županija i HBOR potpisali ugovore o kreditiranju mladih poduzetnika, žena i početnika
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječko-baranjska županija i Hrvatska banka za obnovu i razvitak potpisali su jučer treći sporazum o suradnji.

Riječ je o Ugovoru o poslovnoj suradnji u provedbi programa kreditiranja "Poduzetništvo mladih, žena i početnika" i Ugovoru o poslovnoj suradnji u provedbi programa kreditiranja "Investicije privatnog sektora".

Program "Poduzetništvo mladih, žena i početnika" namijenjen je poslovnim subjektima privatnog sektora – trgovačka društva, obrtnici, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, zadruge i ustanove, koji su mladi poduzetnici, poduzetnici početnici i žene poduzetnice.

Najniži iznos kredita je 200.000 kuna, a najviši iznos kredita povećan je sa 700.000 na dva milijuna kuna. Kamatna stopa iznosi 2% godišnje, fiksna, uz mogućnost sniženja, dobna granica je s 30 pomaknula na 40 godina, a žene poduzetnice ne moraju više biti većinski vlasnici nego je dovoljno da obnašaju bitnu upravljačku funkciju u tvrtki.

Program "Investicije privatnog sektora" namijenjen je poslovnim subjektima privatnog sektora – trgovačka društva, obrtnici, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, zadruge i ustanove. Najniži iznos kredita je 200.000 kuna, a najviši iznos nije ograničen. Kamatna stopa iznosi 1,5% godišnje fiksna, uz mogućnost sniženja, ali i povećanja u određenim situacijama.

Za poduzetništvo mladih, žena i početnika uz subvenciju OBŽ-a kamata na kredite HBOR-a će biti i dalje nula posto, dok će za investicije privatnog sektora subvencija Županije iznositi 2% što znači da će kamata na kredite biti između nula i 0,8 posto. Nakon potpisivanja ugovora kreditne su linije otvorene i svi se zainteresirani mogu javiti u županijski Upravni odjel za gospodarstvo ili u HBOR.

Uskoro se planira i potpisivanje ugovora s poslovnim bankama tako da će poduzetnici moći kredite realizirati u samim bankama i bez odlaska u HBOR.

U proračunu Županije za 2019. godinu osigurano je ukupno 1,3 milijuna kuna za ovu svrhu. Prema projekcijama proračuna, sredstva su planirana i u narednim godinama.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: