Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki gimnazijalac Marko Rajković najbolji na državnoj maturi iz informatike

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.07.2019. 12:04 
Naslov:  Osječki gimnazijalac Marko Rajković najbolji na državnoj maturi iz informatike
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


Učeniku III. gimnazije iz Osijeka Marku Rajkoviću pripala je Nagrada "Sakač" u iznosu od 5.000 eura za najbolji rezultat, odnosno najviši postotak riješenosti ispita iz informatike.

Dobitnik nagrade je maturant koji na državnoj maturi postigne najbolji rezultat/najviši postotak riješenosti ispita iz informatike. Ako je dvoje ili više maturanata s jednako visokim postotkom riješenosti ispita iz informatike, dodatno se kao kriterij gledaju i rezultati na ispitu iz više razine matematike. S obzirom na to da je dvoje učenika imalo 100% riješenosti ispita iz informatike, dobitnik nagrade prema drugom kriteriju (matematika na višoj razini) je Marko.

Nagrada najboljem informatičaru dodjeljuje se na inicijativu Borisa Sakača, doajena hrvatske informatike i dugogodišnjeg savjetnika Međunarodnog olimpijskog odbora u Lausannei, kao dodatna motivacija učenicima srednjih škola kako bi mladi naraštaji bili što više digitalno pismeni u doba informatičke revolucije.

Dodjela nagrade Sakač održat će se 31. srpnja u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a nagradu će mladom Marku zajednički uručiti Boris Sakač i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Obzirom da je informatiku riješio sto posto točno, nije čudo što je Marko za studij odabrao Matematiku i računarstvo na Odjelu za matematiku u Osijeku.

Ispred portala Osijek031.com čestitamo Marku na ovom sjajnom uspjehu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: srednja.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: