Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Julie Odler, digitalni nomad, Denver je zamijenila Osijekom i oduševljena je!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.07.2019. 10:31 
Naslov:  Julie Odler, digitalni nomad, Denver je zamijenila Osijekom i oduševljena je!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Broj digitalnih nomada globalno se povećava. Predviđa se da će do 2035. godine svijet imati milijardu digitalnih nomada, ljudi iz cijelog svijeta koji će obavljati sve vrste poslova s jednom zajedničkom stvari - fleksibilno, mobilno radno mjesto povezano s internetom.

Malo je zemalja koje bi bolje mogle iskoristiti svoje prednosti u tom pogledu od Hrvatske: sigurna, lijepa, izvrsna gurmanska scena, vrhunska turistička destinacija, svi govore engleski jezik, dobro povezana s drugim destinacijama i vrhunski životni stil.

Tim povodom portal TCN (Total Croatia News) porazgovarao je s Julie Odler iz Denvera, koja je kao digitalni nomad Ameriku zamijenila Hrvatskom, konkretno Osijekom.

Julie je prije dvije godine prodala sve što je imala i pronašla jeftini let u jednom smjeru za Amsterdam kako bi započela svoje nomadsko putovanje u Europu. Živjela je jedno kraće vrijeme u Nijmegenu u Nizozemskoj, potom Buzetu, Trogiru, Splitu, Hvaru, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Mostaru, Kotoru, da bi se odlučila privremeno skrasiti u Osijeku.

Julie Osijek smatra svojim domom, a kao razloge za to navodi što Osijek ima infrastrukturu pogodnu za bicikliste, lako se kretati po gradu i ima odličan sustav javnog prijevoza. Nema velikih gužvi, ali je grad živ, s obiljem kulture i ljepote, prirodom, zdravom hranom, teretanama, niskom cijenom življenja i dobrom "vibrom". Wifi ovdje je vjerojatno najbolji koji je koristila bilo gdje, uključujući SAD i Nizozemsku. Nalazi se na odličnoj lokaciji, uz jednostavan i brz pristup Zagrebu, Beogradu, Sarajevu i Budimpešti.

Osijek po njenom mišljenju uopće nije dosadan grad. Ovdje ima mnogo povijesti i kulture, često nastupaju live bendovi, uključujući poznate grupe kao što je Hladno pivo. Posjetila je i veliko BMX i skateboard natjecanje (Pannonian Challenge) i čini se kao da se uvijek događa nešto zanimljivo.

Za Julie je Osijek još uvijek "dobro čuvana tajna". To je nepretenciozan grad s razumnim cijenama, mjesto gdje možete lako pronaći zanimljive stvari koje ćete iskusiti, u kome nema turističkih zamki ili kafića i barova koji se previše trude da budu cool. Ovdje se jednostavno možete opustiti, živjeti više kao lokalac i nikada vam nije dosadno.

Julie se voli prošetati do prekrasnog starog grada (Tvrđe) i uzeti odmor od laptopa na sat vremena da se odmori u nekom od kafića tamo. Biciklom se često zaputi do Kopačkog rita, koji je prekrasan prirodni park i rezervat divljih životinja nedaleko od Osijeka.

Mir i tišinu nije teško pronaći. Nema gužve, s puno zelenila svuda uokolo. Čak imamo i Rivu! Nije Split, ali mi se sviđa. Nalazi se uz jednu od glavnih biciklističkih staza. Nakon duge vožnje, samo siđete s bicikla, parkirajte ga pored stola, naručite piće i promatrate zalazak sunca iznad Drave ili prekrasan pješački most koji je noću osvijetljen živim bojama. (Savjet: donesite repelente protiv komaraca u vrhuncu ljeta) Iznenadila me i ljepota poljoprivrednog zemljišta, koje je kratka vožnja biciklom na zapad, a volim i večernje vožnje do susjednog sela Višnjevca uz prekrasnu i mirnu biciklističku stazu“, kaže Julie i zaključuje: „Ako volite promatrati ptice, kušati craft pivo ili vino, ovdje je raj na zemlji“.

A ako želite pratiti Julie preko neta, svakako posjetite njezin blog The Balkan Nomad.








Tekst: Osijek031.com
Foto: total-croatia-news.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.07.2019. 18:30 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatska je ljepša Amerikancima nego nama. To mi se čini razumljivo jer prvo, kako reče komentator Goran, lako je s američkom plaćom živjeti ovdje. Da ima moldavsku plaću čudila bi se što je ovdje sve astronomski skupo. Drugo, vjerojatno još nije imala pravog kontakta s našom birokracijom, što mi kao državljani nikako ne možemo izbjeći.
Sve u svemu, naša zemlja jest lijepa, a kad bi se svi potrudili da jedni prema drugima budemo uljuđeniji, pošteniji i snošljiviji bila bi još ljepša.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: