Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Izniknulo čudno drvo...na Kopiki!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.07.2019. 14:31 
Naslov:  Izniknulo čudno drvo...na Kopiki!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kupači najpopularnijeg osječkog kupališta Kopike ovih su dana svjedočili jednom neuobičajenom prizoru – na prostoru kupališta preko noći je "izniknulo" jedno novo, čudno, drvo.

Naravno, nije riječ o pravom drvu koje će korisnicima donijeti prijeko potrebnu hladovinu u ove vruće srpanjske dane, već o solarnom drvu koje korisnicima nudi drugačije pogodnosti – mogućnost da tijekom boravka na Kopiki napune baterije svojih mobilnih uređaja te besplatan pristup Internetu. [Solarno drvo, koje je postavljeno na kupalištu uz Dravu, još nije u funkciji, drvo zajedno sa svim ostalim proizvodima bit će u funkciji odmah iza otvorenja (završetka svih radova). Razlog je tome što sva oprema mora biti u savršenom stanju prilikom otvorenja.]

Riječ je o jednom dijelu projekta uređenja lijeve obale Drave o kojoj smo već pisali, a sada vidimo i konkretne rezultate. Više informacija dobili smo od Srećka Kukića iz Upravnog odjela za programe EU.

Prema njegovim riječima, do kraja ovog tjedna dovršit će se postavljanje javne LED rasvjete, pametnih klupa i dva seta tuša (svaki sa po pet tuševa), a krajem sljedećeg tjedna postavit će se još pet pametnih klupa, dvije klupe za odmor te tri nove kabine za presvlačenje.

Kukić je najavio i skorašnje svečano otvorenje obnovljenog kupališta čija je vrijednost projekta iznosila oko milijun kuna, pri čemu je polovicu iznosa osigurao Grad iz proračuna, a drugu polovicu je sufinanciralo Ministarstvo turizma.

Na pitanje kada će doći red na temeljitu obnovu same obale, Kukić je odgovorio kako se o tome razmišlja, no stvar je u tome što Grad nije vlasnik obale već su to Hrvatske vode. U planu je izrada zajedničkog projekta obnove tog dijela dravske obale od strane Grada i Hrvatskih voda koji bi se potom prijavio za financiranje iz EU fondova.

P.S. Solarno drvo koje je postavljeno u Osijeku, jedino je solarno drvo u Slavoniji i Baranji, ukupno je u svijetu postavljeno ovakvih 12 komada. Drvo je 100% Hrvatski proizvod.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivan Fekete/Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 09.07.2019. 19:24 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sredina ljeta, stare tuševe su uklonili prije mjesec i pol a novih još nema. Zamislite da na moru radovi na plažama počinju prvog lipnja a dovršavaju se sredinom srpnja. Tipično osječki, ono, za koga je dobro je. Nekako mi se čini da tuševi neće potrajati dulje od kraja sezone. Napravljeni su tako da kao da je netko želio da se što lakše i brže pokidaju.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: