Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



OLJK 2019.: Promocija knjige "Selidba" i Plesna predstava "Umjetnik za hitne intervencije"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.07.2019. 12:12 
Naslov:  OLJK 2019.: Promocija knjige "Selidba" i Plesna predstava "Umjetnik za hitne interven
09.07.2019. 19:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Početak ljeta donosi Osječko ljeto kulture. Ovogodišnje Osječko ljeto kulture održat će se od 28. lipnja do 14. srpnja 2019..

Napomena: Budući da se kroz dosadašnja iskustva pokazalo da je Trg Svetoga Trojstva puno pogodniji, a s obzirom na temperature i ugodniji, za održavanje programa na kojima se očekuje dolazak velikog broja gledatelja, organizatori su odlučili veliku pozornicu ostaviti na Trgu, te će, sukladno tomu, Svi programi planirani za dvorište Rektorata biti održani ispred, na Trgu Svetog Trojstva. Gledalište i pozornica bit će ograđeni, a svoje mjesto moći ćete zauzeti otprilike pola sata prije početka programa, kako je to bilo i prethodnih godina. Ulaznica dakle nema, ali će ulazak u gledalište biti kontroliran i organiziran, pa vas mole za strpljenje.

Danas, 9. srpnja 2019., na OLJK vas očekuje:

Ljubitelji plesa dolaze na svoje!
21:30 sati - "Umjetnik za hitne intervencije" kojeg na OLJK dovodi Plesna mreža Hrvatske promišlja poziciju umjetnika u uvjetima umjetničke proizvodnje i tržišta. Koreograf i autor Clément Layes se usmjerava na pitanje kako pod imperativom uspjeha, u kulturi koja ne trpi pogreške i posrtanje, zadržati nužno potreban senzibilitet i razlikovati umjetnički impuls od nametnutih vrijednosti. Umjetnik za hitne intervencije stoga se mora naučiti nositi s neuspjehom, jer ga neuspjeh tjera na suočavanje s vlastitim dosezima i nastojanjima, navodeći ga na alternativne izbore i pružajući mogućnost redefiniranja. Layesove ideje u ples i pokret pretaču Dina Ekštajn, Ana Vnučec, te Stevie Koglin / Šimun Stankov. "Umjetnika" možte pogledati u Barutani, od 21 sat i 30 minuta.

"Selidba"
19:30 sati -Koja je najbolja prilika za pospremanje, za bacanje nepotrebnih, nagomilanih stvari, za pronalaženje onih za koje smo smatrali da smo ih davno izgubili, za arhiviranje, za slaganje i preslaganje? Tako opsežan zadatak čovjek si ne može davati često u životu. Najbolja je prilika za to selidba. No često selidbe znaju biti hektična pakiranja u kutije koje će ostati neotvorene. U već mitskome književnome mjestu, na sarajevskom Sepetarevcu, u stanu njegova odrastanja, u kojemu mu je umrla majka, u koji se slila većina ostavštine Stublerovih i Rejcovih, autor prebire po dokumentima, po knjigama, po materijalnim i nematerijalnim ostacima, po povijesti jedne kuferaške obitelji. U "Selidbi" Miljenka Jergovića stan na Sepetarevcu iznova se pred nama materijalizira sobu po sobu, sa svakim komadom namještaja, ali, što je još važnije, i sa svim sudbinama ljudi koji su ga nastanjivali ili pohodili. Više o Selidbi autor će podijeliti s osječkom publikom u razgovoru s Ivanom Šojat, u dvorištu GISKO-a, od 19 sati i 30 minuta.







--> Osječko ljeto kulture [2019.] [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: