Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HGK Osijek: Kreću obvezne edukacije za distributere u osiguranju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.07.2019. 8:09 
Naslov:  HGK Osijek: Kreću obvezne edukacije za distributere u osiguranju
10.07.2019. 16:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako bi ispunili minimalno 15 sati obvezne godišnje edukacije i ostali upisani u registar Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, za sve distributere u osiguranju i reosiguranju kreću radionice u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, kao ovlaštenoga edukatora HANFA-e.

Cilj edukacije je ispunjavanje uvjeta stručnosti propisanoga Zakonom o osiguranju i profesionalizacija djelatnosti osiguranje, kao i povećanje razine financijske pismenosti i zaštite potrošača. Jedna edukacija pokriva šest priznatih sati prema Pravilniku o stručnosti i primjerenosti distributera osiguranja i distributera reosiguranja i upisu u registar.

Ciklus edukacija organizira se u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu. Prve dvije radionice održat će se u Osijeku 10. srpnja 2019., i u Zagrebu 12. srpnja 2019.

Predavači su renomirani stručnjaci iz djelatnosti osiguranja i financija. Programi edukacije obuhvaćaju module kroz sedam tematskih cjelina, a polaznici će moći odabrati one module koji odgovaraju njihovoj specijalizaciji.

Uz teorijski dio, regulatorne odredbe i tržište osiguranja obradit će se i primjeri iz prakse kako bi polaznici stekli nova znanja i vještine. Ujedno je cilj steći uvid u problematiku poslovanja distributera osiguranja, utvrditi područja koja je potrebno dodatno razjasniti i objasniti pojmove i institute koji su nedovoljno zastupljeni.

Namijenjena je posrednicima u osiguranju i u reosiguranju, zaposlenicima društava za osiguranje i društava za reosiguranje koji su izravno uključeni u distribuciju osiguranja odnosno distribuciju reosiguranja, članovima uprave koji su odgovorni za distribuciju proizvoda osiguranja, zaposlenicima kreditnih institucija, investicijskih društava, Hrvatske pošte i Financijske agencije koji obavljaju poslove distribucije osiguranja te nositeljima funkcije za praćenje i kontrolu distribucije osiguranja

Detalji o postupku prijave dostupni su na stranicama HGK - hgk.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: