Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka nastavnica Biserka Vajlandić dobila nagradu "Ivan Filipović" za postignuća u osnovnom školstvu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.07.2019. 13:30 
Naslov:  Osječka nastavnica Biserka Vajlandić dobila nagradu "Ivan Filipović" za postignuća u osnov
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Saboru su dodijeljene nagrade "Ivan Filipović" - nazvane po jednom od najutjecajnih hrvatskih učitelja, pedagoga i književnika, kao najviše priznanje struke djelatnicima u odgoju i obrazovanju za njihova značajna ostvarenja.

Dodijeljene su dvije nagrade za životno djelo i devet godišnjih - zaslužnim učiteljima i profesorima za njihov predani rad u području predškolskog odgoja, osnovnog, srednjeg i visokog školstva te znanstvenog i stručnog rada.

Učitelji i profesori nagrađeni su za iznimno zalaganje i doprinose struci, inovativan pristup u radu s učenicima i studentima, pokretanje novih projekata, mentorstva te objava stručne literature i udžbenika, a sve vodeći se motom samog Ivana Filipovića, po kojem nagrada nosi ime, koji je davno rekao: "Da se rodim deset puta, deset puta bio bih učiteljem".

Među jedanaest najboljih nalazi se i jedna Osječanka - nastavnica hrvatskog jezika i književnosti u OŠ Dobriše Cesarića Biserka Vajlandić. Nagrada je rezultat skoro 40-godišnjeg predanog rada ove nastavnice u učionici, ali i izvan nje.

Naime, kako stoji u obrazloženju odluke, interesi nastavnice Vajlandić nisu se svodili samo na rad u razredu, iako je upravo taj dio svog zanimanja stavljala na prvo mjesto. Tijekom svojeg radnog vijeka bila je zauzeta i radom u široj društvenoj zajednici, bilo na razini gradske četvrti kojoj škola pripada, u gradu Osijeku, Županiji, pa i na državnoj razini, a što je vidljivo iz brojnih ostvarenih postignuća.

Tijekom godina rada nastavnica Vajlandić vodila je i mnoge izvannastavne aktivnosti poput mladih litrata, scenskih aktivnosti ili dodatne nastave iz hrvatskog jezika, a literarno stvaralaštvo s učenicima upotpunjeno je brojnim nagradama i priznanjima.

Ipak, većina njenog rada odvija se u učionici. Rad s mladim ljudima smisao je njezinog života. Svakom je djetetu pokušala osvijestiti ljubav prema hrvatskoj riječi, otkriti mu sve tajne i ljepotu hrvatskog jezika, razviti svijest o ulozi jezika i umjetnosti. Takav je pristup prenijela i na četrnaest mladih profesorica kojima je tijekom svog radnog vijeka bila mentorica, stoji u obrazloženju nagrade.

Možda sam imala sreću izabrati ono što volim, gdje me srce nosi, a srce me nosi upravo ovdje“, naglasila je Biserka Vajlandić na dodjeli nagrade, kojoj u ime portala Osijek031 čestitamo i želimo još mnogo sličnih nagrada i priznanja.







Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Čarapović/Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 05.07.2019. 21:19 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Učitelji su važni kao i liječnici, ako ne i važniji. Liječnici vam mogu popraviti (ili uništiti ako su nesavjesni) fizičko zdravlje, a učitelji duhovno.
Većinu mojih učitelja pamtim kao dobre, a neke kao izvrsne.
Čestitke gospođi Vajlandić.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: