Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka tržnica: EKO trg - Po košaricu zdravlja – na tržnicu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65769
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.07.2019. 9:42 
Naslov:  Osječka tržnica: EKO trg - Po košaricu zdravlja – na tržnicu
04.07.2019. 9:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Eko trg na osječkoj tržnici u četvrtak, 4. srpnja 2019.

Odlazak na tržnicu dobar je za zdravlje, zaključak je koji su "zaboravili" navesti u nedavno objavljenim rezultatima studije o utjecaju konzumiranja voća i povrća na zdravlje (Kongres o prehrani u Baltimoreu, lipanj 2019.). Naime, prema podacima o prehrambenim navikama ljudi, u korelaciji s kroničnim oboljenjima srca i mozga, iz 113 zemalja svijeta može se zaključiti da je uzrok smrti kod svake sedme osobe bilo nedostatno konzumiranje voća, a kod svake dvanaeste nedovoljno konzumiranje povrća. Za dobro zdravlje i otpornost prema bolestima trebali bismo dnevno konzumirati oko 300 g voća i oko 400 g povrća i mahunarki, tvrde stručnjaci.

Ako se u vašoj košarici još uvijek ne nalazi dovoljna količina voća i povrća, pravo je vrijeme da je napunite (naravno, na tržnici) i odlučite se za promjenu i usvajanje dobrih prehrambenih navika.

Ljetne vrućine mogu vam biti dodatna motivacija, jer cjelovite, ukusne i savršene obroke možete pripremiti bez podizanja temperature u kuhinji.

Kombinacije boja, oblika, mirisa i okusa bezgranične su, ali ako još uvijek niste sigurni u svoju maštu i kreativnost, pozivamo vas na Eko trg, na zabavnu i ukusnu radionicu o zdravlju i zdravim prehrambenim navikama koju su za vas pripremile nutricionistica Andreja Krivak i Danijela Periš, voditeljica Centra zdravlja Vaga.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: