Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dogradnja i energetska obnova OŠ Mladost do kraja iduće školske godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.07.2019. 9:30 
Naslov:  Dogradnja i energetska obnova OŠ Mladost do kraja iduće školske godine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Uskoro započinju radovi na OŠ Mladost na Sjenjaku koja je izgrađena početkom ’80-ih godina prošlog stoljeća, a koju tijekom rekonstrukcije očekuje dogradnja sjevernog krila škole, izgradnja novog kao i nadogradnja jedne etaže postojećeg dijela škole.

Tim povodom zamjenik gradonačelnika Boris Piližota potpisao je danas s tvrtkom Volko d.o.o. ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji (dogradnji) objekta OŠ.

Vrijednost radova iznosi 5,5 milijuna kuna, a OŠ Mladost dogradnjom će dobiti oko tisuću četvornih metara novog prostora u koji će biti smještene dodatne učionice, nastavni kabineti te multifunkcionalna prostorija koja će, uz ostalo, biti namijenjena za odvijanje tjelesnog odgoja u okviru programa razredne nastave.



Uz ostalo, škola će rekonstrukcijom i dogradnjom dobiti i prilagodbe za osobe s posebnim potrebama, a to se odnosi na invalidske pristupe te sanitarne čvorove čije su dimenzije prilagođene invalidskim kolicima. Novost će biti i dizalo odnosno podizna platforma na južnom dijelu, čime će osim sadržajnog, škola dobiti i kvalitativni dodatak.

Vrlo skoro započet će i energetska obnova cijele škole, vrijedna dodatnih 11,5 milijuna kuna, a i dio koji se dograđuje energetski je učinkovito projektiran. Ti se radovi mogu obavljati usporedno, a prema planu svi bi radovi trebali biti dovršeni do kraja iduće školske godine.

Ravnatelj Josip Jukić istaknuo je kako na objektu škole od izgradnje do danas nije bilo značajnijih preinaka. Riječ je o školi koja je jedna od rijetkih koja iz godine u godinu ima stalno povećanje broja učenika (trenutno ju pohađa 517 učenika u 23 razredna odjela), a uz to je i jedna od dvije osječke škole koje su ušle u proces školskog kurikuluma. Rekonstrukcijom i dogradnjom, u skladu s pedagoškim standardima, škola će imati mogućnost organizirati jednosmjensku nastavu, a to će otvoriti i dodatnu priliku za izvođenje izvannastavnih aktivnosti u poslijepodnevnim satima, kao i rad s darovitim učenicima te učenicima koji imaju poteškoće.

Ove godine Grad također završava s opremanjem OŠ Tenje i OŠ Briješće koje će u novoj školskoj godini biti spremne za nove aktivnosti.

[klik za uvećanje]


Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: