Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Rekonstrukcija i opremanje hardverskog laboratorija Poduzetničkog inkubatora BIOS-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65757
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.06.2019. 21:15 
Naslov:  [VIDEO] Rekonstrukcija i opremanje hardverskog laboratorija Poduzetničkog inkubatora BIOS-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Suradnici na projektu: Centar za poduzetništvo Osijek, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje.

Projekt završava 01.07.2019. Kroz projekt je izvršena rekonstrukcija objekta C poduzetničkog inkubatora BIOS, uređen je hardver laboratorij i nabavljena je oprema za razvoj prototipova koja je na raspolaganju malim i srednjim poduzetnicima koji se bave inovacijama i razvojem tehnološke opreme i uređaja.

Uz nabavu opreme organizirana je i edukacija za korištenje 3D printera, CNC uređaja, laserskog uređaja za graviranje i rezanje za partnere u projektu. Edukacije će se nastaviti i nakon završetka projekta za sve korisnike koji su zainteresirani proći trening za korištenje određenih strojeva.

Korisnici će moći samostalno ili uz podršku osposobljenih stručnjaka za korištenje određene tehnologije pripremati i obrađivati 3D modele programskim alatom za 3D modeliranje SolidWorks, skenirati fizičke objekte 3D skenerom HP 3D structured light scanner PRO S3, izrađivati modele na jednom od tri industrijska 3D printera različitih tehnologija – Formiga P110 (SLS tehnologija), LC PRO (DLP tehnologija) i Stratasys F170 (FDM tehnologija), obrađivati svoje modele na CNC uređaju Datron NEO i laserskom uređaju za graviranje i rezanje Epilog Zing 24, vršiti obradu pomoću ostalih strojeva i uređaja u laboratoriju (tokarski stroj, presa, pjeskarilica, tampon tisak…) i vršiti mjerenja i kontrole pripremljenih dijelova uz pomoć mikroskopa, osciloskopa i druge mjerne opreme.

Sva nabavljena oprema namijenjena je za preciznu i kvalitetnu izradu i obradu prototipa ili malih serija proizvoda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.







Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: