Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zahuktali se radovi na obnovi i rekonstrukciji Gundulićeve ulice

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.06.2019. 14:44 
Naslov:  Zahuktali se radovi na obnovi i rekonstrukciji Gundulićeve ulice
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, Gundulićeva ulica novo je veliko gradilište u Osijeku.

Radovi na rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici započeli su prošli tjedan, a očekuje se da će trajati šest mjeseci.

Kako piše Glas Slavonije, riječ je o rekonstrukciji kanalizacijske i vodovodne mreže na dijelu Gundulićeve ulice od križanja s Rokovom do Kanižlićeve ulice (neposredno prije skretanja u Hebrangovu ulicu). Predmet zahvata je izrada dijela nove kanalizacije i rekonstrukcija postojeće kanalizacije te gradnja dijela nove trase vodovoda, jer sada vodovod prolazi samo neparnom, južnom stranom ulice.

Radovi se izvode u dvije faze. Prva se odnosi na prostor od raskrižja s Rokovom do raskrižja s Ličkom ulicom, uključujući oba raskrižja, i trajat će tri mjeseca. Važno je istaknuti kako će promet tim dijelom ulice biti u cijelosti onemogućen, odnosno preusmjeren na susjedne ulice, sjeverno na Ulicu Andrije Hebranga, a južno ulicama Izidora Kršnjavoga, Poljskim putem i Sljemenskom. Nakon što završi prva faza, taj dio Gundulićeve kompletno će se sanirati i pustiti u promet.

Također, za vrijeme trajanja zabranjeno je parkiranje na kolnicima u Hebrangovoj i Ulici Izidora Kršnjavoga, a izmještena su i dva GPP-ova stajališta. Tako će, umjesto u Gundulićevoj ulici, autobusna stajališta u idućih šest mjeseci biti u Hebrangovoj ulici (kod križanja s Rokovom), odnosno Ulici Izidora Kršnjavoga (kod Dječjeg vrtića Potočnica).

Rekonstrukciju Gundulićeve ulice obavlja tvrtka Gravia kao izvođač radova, a iz Grada i predmetne tvrtke zamolili su građane za razumijevanje tijekom izvođenja radova ističući kako se radi o važnom projektu koji će unaprijediti kvalitetu života stanovnika tog dijela grada.



[klik za uvećanje]


Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: