Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania: Premijera filma "Glavu dolje ruke na leđa"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.06.2019. 10:10 
Naslov:  Kino Urania: Premijera filma "Glavu dolje ruke na leđa"
28.06.2019. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Premijera filma „Glavu dolje ruke na leđa“ producenta Stipe Majića Pipe u organizaciji Andree Vukelić održat će se 28. lipnja 2019. godine, s početkom u 19:00 sati u kinu Urania, u sklopu Dana branitelja Osječko-baranjske županije.

Ovaj dokumentarni film obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata s naglaskom na sam pad grada, predaju, te odvođenje hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore. Putem iskaza samih branitelja film prati zadnje dane borbe sve do predaje uvjetovane ubijanjem civila. Kroz film pratimo njihovo putovanje od zarobljavanja do razmještanja po logorima. Neki odlaze u zatvor u Mitrovicu, neke odvode na stočarsku farmu Stajićevo, kasnije neki pak završavaju u zatvoru u Nišu. Detaljno će predočiti svakodnevni život zatvorenika u logoru – mjestu gdje proživljaju najgore trenutke svojih života. Branitelji će se prisjetiti svih maltretiranja, batinanja, pljačkanja, ubijanja i kako su u tim trenucima uopće uspijevali održavati nadu u eventualni spas. Posljednji dio filma, obradit će izlazak iz logora, suđenja te pokušaj integracije branitelja u normalan život.

Organizatorica poziva mlade da dođu u što većem broju, jer oni prvenstveno moraju znati istinu o našem Domovinskom ratu.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: