Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Festival slikovnice “Čuvari priča”: Šume pričaju [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65631
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.06.2019. 9:40 
Naslov:  Festival slikovnice “Čuvari priča”: Šume pričaju [2019.]
Od 04.07.2019. 10:00 do 06.07.2019. 9:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek poziva vas na Festival slikovnice “Čuvari priča“, koji će se održavati u sklopu programa Osječkog ljeta kulture 2019., u razdoblju od 4. do 6. srpnja 2019., u prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Program Festivala obuhvaća izložbe ilustracija renomiranih umjetnika, predstavljanja slikovnica, susrete s ilustratorima i piscima, radionice s umjetnicima, predstave, performanse i brojne druge sadržaje. Kao i svi programi Festivala do sada, namijenjen je, ne samo djeci, već i odraslima, koji njeguju kulturu čitanja. Ove godine posebno pozivamo da nam se pridruže oni koji osluškuju prirodu jer Šume pričaju…

Od ponedjeljka, 17. lipnja 2019., prijave za sudjelovanje službeno su otvorene, a u nastavku se nalazi detaljan raspored ovogodišnjeg programa. Uz svaku radionicu za koju je potrebna prijava za sudjelovanje nalazi se poveznica na mrežni obrazac za prijavu. Broj je prijava, zbog organizacije radionica, ograničen.

Program:


Četvrtak, 4. srpnja 2019.
10.00 – 16.00 sati - Oslikavanje zastavica Festivala
Gdje: Zeleno dvorište GISKO

11.00 – 13.00 sati - Taktilna šuma
Voditeljica: Leonilda Conti, muzejska pedagoginja
Gdje: Zeleno dvorište GISKO-a
Skriveno: 
S prirodnim i recikliranim materijalima stvaramo taktilnu šumu. Svako će stablo pričati svoju priču… Radionica je namijenjena djeci i roditeljima.



13.00 – 15.00 sati - Knjiga na crvenom tepihu
Voditeljica: Daniela Skoković, knjižničarska savjetnica
Gdje: American Corner GISKO
Skriveno: 
Glavna zvijezda ovog šou programa jest – KNJIGA! Sudionici će, kao pravi ocjenjivački sud, birati najbolje knjige koje će čitati ovog ljeta!


16.00 – 18.00 sati - Priča o šumskim bićima
Voditelji: Tihana Ostreš i Zdenko Bašić, multimedijalni umjetnici
Gdje: American Corner GISKO
Skriveno: 
U kakvim kućama žive, kako izgledaju i tko su šumska bića? Svi odgovori mogu se pronaći na ovoj radionici. Radionica je namijenjena svim dobnim skupinama.



18.00 – 19.00 sati - Šumi šuma
Voditeljica: Željka Mezić, ilustratorica
Gdje: American Corner GISKO
Skriveno: 
U prvom, teorijskom dijelu radionice, djeca uče što je ilustracija, koja joj je namjena te kakav je tijek njezina nastajanja. Povezujući ilustraciju s književnim tekstom prema kojem je nastala, voditeljica ih upoznaje s procesom stvaranja slikovnice te svim njegovim sudionicima (pisac, ilustrator, urednik, dizajner…). U drugom, praktično-likovnom dijelu susreta, djeca će primjenjujući stečeno znanje samostalno nacrtati ilustraciju prema zadanom tekstu. Radionica je namijenjena školarcima, prvenstveno onima, koji pohađaju niže razrede osnovne škole, ali i oni iz viših su dobrodošli.



18.00 – 19.00 sati - Raspjevana šuma
Voditelji: Milan Zlatković i Ksenija Vladimirovna Zlatković, profesor glazbe i ilustratorica
Gdje: American Corner GISKO
Skriveno: 
Tema će radionice biti fantastične životinje. Izvodit će se pjesme o fantastičnim životinjama i razgovarati o njima, nakon čega će djeca osmisliti i nacrtati svoju fantastičnu životinju. Radionica je namijenjena djeci u rasponu od 5 do 10 godina starosti.



19.00 – 20.00 sati - Bubnjevi u šumi
RitmOS, bubnjarska skupina

Petak, 5. srpnja 2019.
10.00 – 11.00 sati - Pssst… šume pričaju
Voditelj: Dražen Jerabek, ilustrator
Gdje: American Corner GISKO
Skriveno: 
Nakon interpretacije priče nastale prema književnom tekstu Želimira Hercigonje Gorski duh, djeca grafičkom crtačkom tehnikom izrađuju, odnosno ilustriraju izabrane scene. Radionica je namijenjena djeci starijoj od 5 godina.



11.00 – 13.00 sati - Šume pričaju, mi crtamo
Voditelj: Vane Kosturanov, ilustrator
Gdje: American Corner GISKO
Skriveno: 
Naćuljenih ušiju i (za)otvorenih očiju, na ovoj radionici pokušat ćemo nacrtati zvuk vjetra koji miluje lišće u šumi te drhtanje zvijezda na noćnome nebu. Crtat ćemo, bojiti, pričati, sve dok svako dijete na postane mali majstor. Radionica je namijenjena djeci u rasponu od 5 do 10 godina starosti.



13.00 – 15.00 sati - Radio Stribor
Voditelj: Davor Vrandečić, grafički dizajner
Gdje: American Corner GISKO
Skriveno: 
Kako nastaje radijska priča, koja će vas uvesti u svijet igre i mašte i što se sve događa u studiju kada se snimaju priče. Glazba, zvuk, čitanje i puno smijeha očekuje sve koji dođu snimati priču na Radio Striboru. Radionica je namijenjena svim dobnim skupinama.



15.00 – 16.00 sati - Raspjevana šuma
Voditelji: Milan Zlatković i Ksenija Vladimirovna Zlatković, profesor glazbe i ilustratorica
Gdje: American Corner GISKO
Skriveno: 
U prvom se dijelu radionice sudionike upoznaje kako koristiti svoje tijelo u ritmu glazbe koja će se izvoditi (između ostaloga, izvodit će se i zvukovi šume). U drugom će se dijelu radionice klasična djela koristiti kao inspiracija za životinje koje će se crtati. Radionica je namijenjena djeci u rasponu od 5 do 10 godina starosti.



16.00 – 17.00 sati - Kako se šuma kreće
Voditeljica: Darka Erdelji, lutkarica i scenografkinja
Gdje: American Corner GISKO
Skriveno: 
Slušat ćemo stare komade drveta koje su isprale vode i osušili vjetrovi, a oni će nam reći što sve mogu postati. Otkrit ćemo kako se šuma i njezini stanovnici kreću te ćemo praviti lutke. Radionica je namijenjena djeci u rasponu od 8 do 14 godina starosti.



17.00 – 18.00 sati - Šumska priča
Voditeljica: Marijana Jelić, ilustratorica i lutkarica
Gdje: American Corner GISKO
Skriveno: 
Radionica je prilagođena za sve dobne skupine. Običnim savijanjem papira pravit ćemo trodimenzionalni dio ilustracije. Bavit ćemo se crtežom kao plošnim izrazom i elementima, koji čine ilustraciju trodimenzionalnom. Kako ove dvije tehnike funkcioniraju zajedno i kakav je učinak u konačnici, pokušat ćemo istražiti na ovoj radionici. Radionica je namijenjena svim dobnim skupinama.



18.00 – 19.00 sati - Vjetrovita pričaonica
Voditeljica: Nada Jovanović, animatorica i predavačica francuskog jezika
Gdje: Igraonica Odjela za rad s djecom i mladima GISKO
Skriveno: 
Čitanje priče Hvala ti vjetre! = Merci, le vent!, autora Edouarda Manceaua, na hrvatskom i francuskom jeziku. Radionica je namijenjena svim dobnim skupinama.



19.00 – 20.00 sati - Priče za laku noć
Voditelji: Zdenko Bašić, Darka Erdelji, Dražen Jerabek, Tihana Ostreš, Dubravka Pađen Farkaš.
Gdje: Zeleno dvorište GISKO
Skriveno: 
Pričamo priče uz logorsku vatru.


Subota, 6. srpnja 2019.
10.00 – 11.00 sati - Šumi šuma
Voditeljica: Željka Mezić, ilustratorica
Gdje: American Corner GISKO
Skriveno: 
U prvom, teorijskom dijelu, djeca uče što je ilustracija, koja joj je namjena te kakav je tijek njezina nastajanja. Povezujući ilustraciju s književnim tekstom prema kojem je nastala, voditeljica ih upoznaje s procesom stvaranja slikovnice te svim njegovim sudionicima (pisac, ilustrator, urednik, dizajner…). U drugom praktično-likovnom dijelu susreta, djeca će, primjenjujući stečeno znanje, samostalno nacrtati ilustraciju prema zadanom tekstu. Radionica je namijenjena školarcima, prvenstveno onima, koji pohađaju niže razrede osnovne škole, ali i oni iz viših su dobrodošli.



11.00 – 12.00 sati - Duh šume
Voditeljice: Marijana Jelić, ilustratorica i lutkarica i Darka Erdelji, lutkarica i scenografkinja
Gdje: American Corner GISKO
Skriveno: 
Šumske vile Darka i Marijana, pripremaju čaroliju za sve sudionike. Stablo se pretvorilo u papir, ali njegova priča je ostala ista. Od kartona i papira stvorit ćemo jednostavne priče… igru svjetla i sjene… duh šume. Radionica je namijenjena svim dobnim skupinama.



12.00 – 15.00 sati - Kako spasiti šume
Voditeljice: Andreja Grošelj i Katarina Jukić
Gdje: Zeleno dvorište GISKO
Skriveno: 
Radionica je namijenjena svim onima koji vole šume i žele pridonijeti njihovom očuvanju i svima, koji žele naučiti trenutno najpopularniji način recikliranja papira.



15.00 – 17.00 sati - Čuvari šuma
Voditelj: Vane Kosturanov, ilustrator
Gdje: American Corner GISKO
Skriveno: 
Svi sudionici Festivala zajednički oslikavaju mural.


18.00 – 19.00 sati - Izložba “Šume pričaju”
Gdje: Izložbena aula GISKO

19.00 – 20.00 sati - Bubnjevi za kraj priče
RitmOS, bubnjarska skupina

After party
Gdje: Zeleno dvorište GISKO


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: