Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Traminac je naš ljubimac!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.06.2019. 21:34 
Naslov:  Traminac je naš ljubimac!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sve je spremno za prvi hrvatski Festival traminca koji će u petak i subotu, 14. i 15. lipnja u Iloku pokazati zašto je ta sorta donijela toliko uspjeha hrvatskoj vinskoj sceni.
Prvi dan Festivala, kad su na programu radionice, predavanja i masterclassovi, kao i gala večera kojom će proslavljeni chef Tom Gretić najaviti svoj „veličanstveni povratak“ u Hrvatsku – u potpunosti je rasprodan i samo na ta dva odvojena događaja u Starom podrumu Iločkih podruma, kao i na Principovcu, bit će 250 sretnika koji su na vrijeme kupili ulaznice.

Na različitim radionicama, kao i na gala večeri, ljubiteljima te sorte bit će posluženo čak 70 različitih vrhunskih svjetskih traminaca, a među njima su i najbolje ocijenjeni traminac posljednjih godina na Decanterovim natjecanjima, 98 bodova vrijedan Gewurztraminer Pfersigberg iz 2017. godine vinarije Domaine Paul Ginglinger iz Alzasa, kao i najbolje ikada ocijenjeno bijelo vino u Italiji, traminac iz Cantine Tramin, kojega je legendarni Robert Parker nagradio s maksimalnih 100 bodova – idealno vino!

Bit će dostupni svi hrvatski traminci koji su posljednjih godina harali na svim vinskim festivalima na kojima su se pojavljivali, poput ledenih berbi Šimanovića i Đurinskog, kao i izborne berbe Bodrena, Rajakovića, Iločkih podruma, Erdutskih vinograda.

Premijerno će biti predstavljen crveni traminac iz amfore Tomislava Tomca s Plešivice, a vinarije Trdenić, PZ Trs, Kalazić, Iločki podrumi… pokazat će da traminac ne mora nužno biti samo slatko vino!

A na Festivalu traminca s pravom će jedna od najvećih zvijezda biti Ivan Barbić, jedini Master of wine s hrvatskom putovnicom, koji će na svom dvosatnom masterclassu usporediti selekciju najboljih hrvatskih traminaca s nekim od najboljih svjetskih vina od te sorte.



Drugoga dana Festivala, koji će započeti u subotu u 17 sati na Principovcu ulaznice se mogu nabaviti na mjestu događaja, a o glazbenoj kulisi brigu će voditi poznati osječki jazzeri iz No Jazz Banda.

Na štandovima nešto više od 40 vinarija, drugoga dana Festivala bit će izloženo gotovo 100 vrhunskih traminaca, a među njima su i neki rariteti poput kupaže žutog i crvenog traminca iz vinarije Umathum iz Gradišća u Austriji, a prvi put će javno biti predstavljena čak tri različita traminca poznatog hrvatskog estradnjaka Dražena Zečića, koji vina od sorte u koju je zaljubljen, proizvodi u podrumu velikog Vlade Krauthakera u Kutjevu.

Vidimo se u Iloku, koji će u petak i subotu biti svjetsko središte traminca!



Tekst: Vinko Ručević
Foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: