Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Motoristi iz Abu Dhabija "Ride of Tolerance" posjetili Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.06.2019. 12:27 
Naslov:  Motoristi iz Abu Dhabija "Ride of Tolerance" posjetili Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

''Ride for Tolerance''- pokrenula je grupa prijatelja iz Abu Dhabija koji su krenuli na put s motorima pod nazivom ''Ride for Tolerance''.

Naime, UNESCO je proglašenjem međunarodnog dana tolerancije skrenuo pažnju na brojne međunarodne akte koji se tiču ljudskih prava, uključujući Konvenciju o građanskim i političkim pravima, Konvenciju o eliminaciji svih oblika diskriminacija žena, rasne diskriminacije, te brojne druge.



Nakon velike opće podrške, podrške Ministarstva Tolerancije UAE, nastavili su svoj put diljem svijeta, a na tom putu našao se i Grad Osijek. Tom prilikom dočekali su ih članovi 5. Podružnice Istočna Hrvatska MKVC i članovi IPA sekcija Osijek.

Prilikom boravka u Osijeku i kratkom obilasku Slavonije i Baranje primio ih je župan Osječko baranjski Ivan Anušić i zamjenik župana Goran Ivanović Lac.



U nastavku obilaska grada Osijeka posjetili su i Zavoda za hitnu medicinu gdje su mogli vidjeti najsuvremenije vozilo hitne pomoći. Po završetku posjeta grada Osijeka zajedno s članovima 5.podružnice Istočna Hrvatska donirali su Klinici za Kirurgiju KBC Osijek dva TV gdje ih je primio predstojnik Klinike doc.dr.sc. Grgur Dulić i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Nevenka Begić, mag. med. techn.



„Ride of Tolerance“, nakon Osijeka, sljedeće odredište bio je kamp MK Veterani Posavina u Orašju gdje su ih ugostili članovi MKVP, te su svoj put nastavili prema Sarajevu, Mostaru i Dubrovniku. Svoje desetodnevno putovanje završavaju u Beču.



Policijska uprava osječko-baranjska prepoznala je dobrobiti inicijative u cilju promicanja međunarodne tolerancije, podrške, uvažavanja i međusobnog poštivanja svih građana bez obzira na etničku, vjersku, nacionalnu ili drugu pripadnost. Lokalni preventivni projekti Odjela prevencije promiču humane vrijednosti u ime općeg napretka i razvoja koji dovode do eliminacije netrpeljivosti i nejednakosti. Odjel prevencije podržava sve aktivnosti koje za cilj imaju poticanje i razvoj pozitivnih društvenih vrijednosti. Svakodnevno ćemo i dalje ustrajati u svojem radu od iznimne javne koristi.“- prisutnima je istaknuo voditelj Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske, Ivan Pakšić.



Ovom prilikom, zahvaljujemo se županu i zamjeniku župana Osječko baranjske županije, predstojniku Klinike, djelatnicima Hitne medicinske pomoći, Turističke Zajednice, Policijske Uprave Osječko baranjske i Home apartmani i sobe Osijek koji su prepoznali smisao i veličinu ''Ride for Tolerance''-navodi Mirko Đurđević, predsjednik 5.Podružnice Istočna Hrvatska MKVC.







Tekst i foto: Maja Jakšić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: