Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko-baranjska županija samo ove godine ulaže u vatrogastvo 1,2 milijuna kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.06.2019. 13:05 
Naslov:  Osječko-baranjska županija samo ove godine ulaže u vatrogastvo 1,2 milijuna kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zamjenik župana Goran Ivanović potpisao je ugovore o dodjeli sredstava za nabavu vatrogasnih vozila s predstavnicima 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Osječko-baranjske županije.

Osječko-baranjska županija objavila je u ožujku Javni poziv za sufinanciranje nabave vatrogasnih vozila dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz sredstava Proračuna OBŽ-a u 2019. godini, za što je osigurano 300.000 kuna. Povjerenstvo za dodjelu potpora u vatrogastvu razmatralo je 25 pristiglih prijava te predložilo raspodjelu sredstava za 11 društava. Riječ je o dobrovoljnim vatrogasnim društvima Belišće, Karanac, Ladimirevci, Kneževi Vinogradi, Kešinci, Beli Manastir, Petlovac, Josipovac, Gašinci i Erdut.



S relativno malo novca, 300.000 kuna, uspjeli smo pomoći nabavu vozila za 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava. Sedam vozila je stiglo i već su u funkciji, a riječ je o donaciji iz Engleske za što smo pomogli plaćanje troškova njihova dopremanja i registracije. Sada su još četiri DVD-a dobila potporu Županije te će sa svojim jedinicama lokalne samouprave krenuti u nabavu vozila“, izjavio je Ivanović dodavši kako je 2019. jedna od najuspješnijih godina za DVD-ove u Osječko-baranjskoj županiji jer će biti nabavljeno 27-28 vozila, što je najviše u zadnjih 15-ak godina.

Jučer dodijeljena sredstva nisu jedina potpora u vatrogastvu za koju Županija osigurava financijska sredstva. Naime, u cilju unaprjeđenja vatrogastva OBŽ će ove godine u nabavku vatrogasnih vozila i opreme te obnovu objekata uložiti ukupno 1,2 milijuna kuna. Osim gore navedenih 300.000 kuna, Županija je za dobrovoljna vatrogasna društva ove godine izdvojila još 945.000 kuna potpora za nabavu osobne i ostale vatrogasne opreme, sufinanciranje natjecanja vatrogasaca, posebno mladeži te proslave obljetnica vatrogasnih društava. Županija sufinancira i izgradnju, odnosno uređenje vatrogasnih domova i uređenje prostora, kako bi stvorili potrebne uvjete za rad vatrogasaca. Za ovu namjenu odvojila je ukupno 400.000 kuna, a ugovori će biti potpisani do kraja lipnja.



Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: