Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Projektom "Škole jednakih mogućnosti za sve 3" omogućena besplatna prehrana 801 učeniku u riziku od siromaštva

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.06.2019. 8:42 
Naslov:  Projektom "Škole jednakih mogućnosti za sve 3" omogućena besplatna prehrana 801 učeniku u
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Projektom "Škole jednakih mogućnosti za sve 3" omogućena je besplatna prehrana 801 učeniku i učenici osječkih osnovnih škola koji su u riziku od siromaštva. Vrijednost projekta za ovu godinu je 805 tisuća kuna, što se u cijelosti financira EU sredstvima, istaknuto je na predstavljanju projekta.

Projekt se provodi treću školsku godinu za redom i njime se želi osigurati redovita i kvalitetna školska prehrana osnovnoškolskoj djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, rekla je osječka dogradonačelnica Žana Gamoš.

Novac je osiguran iz Europskog fonda pomoći za najpotrebitije (FEAD), a korištenjem EU sredstava štede se proračunska sredstva grada, što će se, dodala je, nastojati činiti i ubuduće. Podsjećamo- sva djeca osječkih osnovnih škola imaju besplatne školske obroke, a najsiromašnijima to ne mora osigurati Grad nego se koriste europski novci.

"Kroz taj projekt apsolutno je zaštićena anonimnost djece i ne postoji diskriminacija, jer su svi obroci u školama jednaki", rekla je dogradonačelnica Osijeka.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić istaknuo je kako su projektne aktivnosti usmjerene na kvalitetu zdravog odrastanja djece i osiguravanja besplatnog osnovnog školovanja, kako bi sva djeca imala preduvjete za što kvalitetnije učenje i razvoj.



Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: