Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tržnica Osijek donirala sredstva udrugama koje rade s osječkom djecom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.06.2019. 14:12 
Naslov:  Tržnica Osijek donirala sredstva udrugama koje rade s osječkom djecom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Karlo Šatvar danas su uručili ugovore o donaciji udrugama koje rade s osječkom djecom.

Naime, Tržnica d.o.o. Osijek provela je javni natječaj za raspodjelu sredstava za donacije i sponzorstva 2019. kojima će se financirati projekti i programi udruga, klubova, ustanova i ostalih organizacija civilnog društva koji rade s osječkom djecom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u sljedećim područjima programskog djelovanja: obrazovanje, znanost i odgoj; sport te kultura, kulturna baština i umjetnost.

Osigurana su sredstva u iznosu od 30.000 kuna, a dobit će ih sljedećih osam udruga:
- Udruga Mačkamama Osijek, 4.000 kuna za provođenje projekta „Slikarska kolonija Mačkamama";
- Športsko r1bolovno društvo Babuška Sarvaš, 4.000 kuna za nastupe na kadetskim natjecanjima „ZŠRD Osijek";
- Rukometni klub Feniks Osijek, 4.000 kuna za kupovinu sportske opreme i rekvizita;
- Moto klub Osijek, 2.800 kuna za provođenje projekta „Moto mrazovi 2019";
Nogometni klub Slavonac Tenja, 4.000 kuna za sudjelovanje na natjecanjima mlađih kategorija;
- Biciklistički klub Osijek 2010. Osijek, 3.000 kuna za organizaciju državnog prvenstva u brdskom biciklizmu ,,XCO Banovo brdo";
- Dobrovoljno vatrogasno društvo Sarvaš, 4.000 kuna za Područno natjecanje vatrogasne mladeži;
- Dječji vrtić Lastavica Osijek, 3.746 kuna za rad s darovitom djecom „Steam program".

Drago mi je što je Tržnica Osijek, pored svoje redovne djelatnosti, pronašla financijske snage za provedbu aktivnosti kojima pomaže i udrugama. Posebno mi je drago što su sredstva namijenjena udrugama koja rade s djecom. Podržavam ovakav način dodjele sredstava, budući da je riječ o transparentnom načinu u okviru kojeg udruge na temelju raspisanog natječaja dostavljaju svoje programe. Pozivam i druga trgovačka društva da preslikaju ovakav način rada“, izjavio je Šatvar.

Nakon potpisivanja ugovora gradski dužnosnici zajedno s direktorom Tržnice d.o.o. Igorom Medićem posjetili su najstariju certificiranu prodavačicu na osječkoj tržnici, gospođu Jagodu Šaravanju, te joj obnovili ugovor klupe za 2019./2020. Tom prigodom osječki dogradonačelnik rekao je kako je ovo druga godina dodjele nagrade za najstariju certificiranu zakupnicu na osječkoj tržnici te najavio nastavak ove lijepe tradicije.



Ovo je gesta kojom želimo istaknuti upravo one proizvođače koji kvalitetom svojih proizvoda proširuju ponudu na našoj tržnici. Već 11 godina osječka tržnica s Udrugom hrvatskih tržnica izdaje certifikate OPG-ovima koji samostalno proizvode svoje proizvode. Jedna od takvih certificiranih proizvođača je i gospođa Šaravanja, kod koje Osječani s užitkom kupuju već više od 30 godina. Stoga Grad Osijek doživotno snosi sve njezine troškove vezane uz prodajno mjesto na tržnici“, zaključio je Piližota.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: