Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Vrijeme je za adrenalin i dobru zabavu - počeo je 20. Pannonian Challenge

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.06.2019. 8:19 
Naslov:  [FOTO] Vrijeme je za adrenalin i dobru zabavu - počeo je 20. Pannonian Challenge
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pravo rođendansko slavlje vladalo je jučer u osječkoj galeriji Kazamat, gdje je tradicionalnom izložbom ekstremnih fotografija svečano otvoren jubilarni 20. Pannonian Challenge.

No, uz tradicionalnu izložbu i party pod vodstvom statorsjedioca, DJ Omera i DJ Umba, otvorenje ovogodišnjeg izdanja festivala je bilo izuzetno posebno i prilično emotivno, jer je pokraj action sport fotografija Samira Kurtagića i mnogih drugih autora, predstavljena i monografija jednostavnog naziva „PC XX: The Story“, u kojoj su retrospektivnim fotografijama festivala i bivšeg skate parka pridružene priče i anegdote o osnivačima, organizatorima, sportašima, glazbenicima, posjetiteljima – svima onima koji su zaslužni što je Pannonian Challenge danas ondje gdje jest. Monografija će svima zainteresiranima za vrijeme festivala biti dostupna upravo u skate parku, gdje se uz direktan pogled na sadašnjost, ali i budućnost festivala, može zaviriti i u njegovu zanimljivu, bogatu prošlost.

Kako je bilo na otvorenju pogledajte u našoj galeriji fotografija..
Galerija 031: Pannonian Challenge 2019. - otvorenje - galerija Kazamat
[Foto: Matej Volarević, Andrija Ivanković/Osijek031.com, Dalibor Bauernfrajnd/Pannonian][5.6.2019., Galerija Kazamat]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Samo riječi hvale za ovaj dugovječni festival na otvorenju je imala zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka, Žana Gamoš – “Pannonian Challenge zaista je brend Grada Osijeka, a kada pogledam monografiju vidim koliko je ljubavi uloženo u razvijanje ove priče. Zasigurno ću je pročitati od početka do kraja!”.

S njom se složio i osječko-baranjski župan, Ivan Anušić - “ Entuzijazam mladih ljudi prerastao je u nešto što je značajno za cijeli svijet, a to potvrđuje i činjenica da je BMX prepoznat i kao olimpijski sport”. Pomoćnica ministra turizma, Snježana Brzica istaknula je kako je Pannonian Challenge događaj koji je poseban ne samo u Hrvatskoj, nego i šire - “Ovo je dokaz da mi znamo što hoćemo, a Osijek zasigurno zaslužuje imati ovakav događaj”. Direktor turističke zajednice Grada Osijeka na kraju je istaknuo – “Svjetsko, a naše!”.

Proslava je krenula i nikada nismo bili sretniji! 20. Pannonain je otvoren sinoć u Kazamatu predstavljanjem monografije u kojoj su skriveni neki od najsočnijih detalja razvoja PCa - knjiga će se moći vidjeti i na samom eventu ovih dana. Danas je SKATE dan i očekujemo preko 50 najboljih regionalnih skatera a navečer ludu zabavu u Vegi gdje nas čekaju Silente, Harvo Jay i Gužva! Vidimo se!“ – izjavio je Jurica Barać i pozvao ekipu na 20. Pannonian Challenge

Uoči same izložbe najboljem regionalnom festivalu ekstremnog sporta okruglu obljetnicu su čestitali i vrijedni volonterOSi, koji su u zrak pustili lampione koji su iznad Osijeka zasjali poput svjećica na torti. Svake godine sve veći broj volontera sudjeluje u organizaciji festivala, a podršku im daje prijatelj volontera – Zagrebačka banka. „Veseli nas i ove godine biti partner jubilarnog 20. festivala ekstremnog sporta Pannonian Challenge, ali prije svega prijatelj volontera, zaštitnog obilježja festivala, bez kojih sve ne bi bilo moguće. Kao i prijašnjih godina volontere smo educirali na temu financijske pismenosti, a u skate parku uređujemo volonterski centar gdje će moći predahnuti i napuniti baterije te odrađivati timske dogovore i pripreme“ poručila je Iva Barbarić, direktorica Marketinga Zagrebačke banke.

Nakon odličnog partyja otvorenja, 20. Pannonian Challenge danas kreće u akciju, jer na scenu stupaju skateri, koji će u kategoriji amatera skakati, grindati i balansirati u skate parku od 12 sati, dok se najbolji od najboljih, profesionalci, očekuju od 15 sati, nakon čega, u 18 sati, slijedi finale u toj, novopečenoj olimpijskoj disciplini. Dodjela nagrada pobjednicima održat će se u 19.30, a potom svi posjetitelji, zajedno sa sportašima, sele u Vegu, gdje ih od 22 sata dočekuje Silente, a potom i legendarni osječki bend - Gužva u 16ercu, Harvo Jay i Igra&ziherice. Zabava do jutra je zagarantirana, iako svima na umu mora biti da festival traje još čak tri dana, pa je potrebno štediti energiju za brojna daljnja uzbuđenja i iznenađenja.

[Foto: Dalibor Bauernfrajnd]


Tekst: Pannonian Team


Pannonian Challenge, najveći i najpopularniji festival ekstremnih sportova u regiji, svečano je otvoren sinoć i to na spektakularan način.

Najprije su volonteri Pannoniana pustili brojne lampione s pješačkog mosta kao simbolički znak otvorenja festivala, a potom je u galeriji Kazamat održan tradicionalni party otvorenja uz velik broj fotografija s prethodnih izdanja festivala.

Ipak, ovo otvorenje bilo je specifično po jednoj stvari: obzirom da je ovo jubilarno 20. izdanje PC-a, na njemu je svečano promovirana fotomonografija „PC XX: The Story“ autorice Aleksandre Živković.

Na promociji je predstavljen kratak filmić o nastanku fotomonografije, a potom je održan i razgovor s „dežurnim krivcima“: autoricom knjige, organizatorom festivala Juricom Baraćem i osječkim fotografom Samirom Kurtagićem koji je najzaslužniji za izbor sjajnih fotografija u knjizi.

Barać i Kurtagić su se ukratko prisjetili početaka Pannoniana i kako je festival prešao dug put od male, lokalne atrakcije do globalnog poznatog festivala koji je postao jedan od najprepoznatljivijih brendova Osijeka te koji će ove godine okupiti preko 300 sportaša, više od 20.000 posjetitelja te ponuditi bogat i zanimljiv sportsko-glazbeni spektakl.

Aleksandra Živković svoju je fotomonografiju opisala kao „atipičnu, kaotičnu, energičnu i punu pozitivnog naboja“, kakav je i sam festival bio još od svojih prvih dana.

Svojim dolaskom i kratkim obraćanjem okupljenima promociju i otvorenje podržali su pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i direktor Turističke zajednice Grada Osijeka Saša Uranjek. Među brojnim poznatim skejterima, rolerima i BMX vozačima, otvorenju je nazočio i Marin Ranteš, jedan od najboljih BMX vozača na svijetu i prošlogodišnji pobjednik Svjetskog BMX kupa.

Nakon službenog otvorenja 20. Pannonian Challengea, ekipa se preselila u dvorište Kazamata gdje je uživala u zvučnim čarolijama majstora osječke DJ scene – Dj Omera i DJ Umba.



Tekst: Osijek031.com

Najave:
- Galerija Kazamat: Promocija fotomonografije "PC XX: The Story"
20. Pannonian Challenge 2019. [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: