Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko-baranjska županija provodi projekt "Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.06.2019. 20:05 
Naslov:  Osječko-baranjska županija provodi projekt "Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječko-baranjska županija provodi projekt "Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada". Ovim Projektom predviđen je kreditni potencijal u iznosu od 20.000.000,00 kuna koji će plasirati poslovne banke iz svojih vlastitih sredstava s kamatnom stopom do 5% za cijelo vrijeme trajanja kredita, na rok otplate do deset godina te rok iskorištenja kredita do 12 mjeseci od dana sklapanja ugovora o kreditu. Najniži iznos kredita je 20.000,00 kuna, a najviši iznos kredita je 2.000.000,00 kuna.

Putem ovog projekta suvlasnicima višestambenih zgrada omogućuje se ishođenje povoljnih kreditnih sredstava za obnovu zgrada te u konačnici smanjenje troškova za grijanje i hlađenje. Osječko-baranjska županija subvencionira kamatu s 2%. Osim Županije, u dodatnu subvenciju kamata uključili su se gradovi Beli Manastir s 2% te Belišće, Đakovo i Osijek s 1%.

U ovaj projekt uključile su se sljedeće banke: Croatia banka d.d., Erste&Steiermärkische Bank d.d., Kentbank d.d. Zagreb, Podravska banka d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Slatinska banka d.d. i OTP banka Hrvatska d.d.

Povjerenstvo za provedbu projekta "Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada" do kraja svibnja 2019. godine pozitivno je ocijenilo 61 kreditni zahtjev, svi su u realizaciji. Ukupan iznos za odobrenih 61 kredit iznosi 19.595.052,20 kuna, a iznos koji Osječko-baranjska županija treba izdvojiti tijekom narednih 10 godina za subvenciju kamate iznosi 2.017.240,19 kuna, dok će gradovi uključeni u ovaj projekt izdvojiti iznos od 957.956,19 kuna.

Putem ovog programa građani su mogli obnoviti vanjsku ovojnicu, krovište, vanjsku stolariju, postaviti energetski učinkovitu unutarnju rasvjetu, ali i obnoviti unutarnje dijelove zgrade i postaviti dizalo u zgradama u kojima istoga nema ili obnoviti dotrajalo.

Na području grada Osijeka odobreno je 49 kredita, na području Đakova 7, na području Belišća i Našica po 2 kredita te na području Belog Manastira jedan kredit.
Od navedene 61 zgrade 24 zgrade su sudjelovale u Pozivu na dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova višestambenih zgrada" Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te su im projekti odobreni, a iznos koji su suvlasnici zgrada trebali sami osigurati iz sredstava, osigurali su putem projekta Osječko-baranjske županije.

Ovo je još jedna potvrda da je projekt "Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada" projekt koji građanima pomaže da uz manje troškova obnove svoje zgrade te smanje račune kao primarni cilj, stvore kvalitetnije i ugodnije uvjete za život u svojim stanovima, što također, doprinosi urednoj i ljepšoj vizuri zgrada u kojima stanari žive.

Osječko-baranjska županija priprema novi projekt "Kreditiranje obnove višestambenih zgrada i obiteljskih kuća" s planiranim iznosom kreditnog potencijala od 30.000.000,00 kuna. Kredit će biti namijenjen suvlasnicima višestambenih zgrada i vlasnicima obiteljskih kuća, a subvencija kredita će se odobravati za obnovu zgrade ili kuće koja uključuje obnovu vanjske ovojnice, krova zgrade, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju ili rekonstrukciju dizala i svih ostalih potrebnih radova za kompletnu obnovu.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: