Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Jučer je svečano započeo 42. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65768
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.05.2019. 12:16 
Naslov:  Jučer je svečano započeo 42. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku [2019.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U dvorani Vikarijata u Osijeku, u četvrtak 30. svibnja svečano je započeo 42. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku.

Već drugi dan festivala pravo izvorište tamburaške glazbe postaje grad Našice, u subotu će se festival preseliti u Vukovar, dok je sama završnica festivala u nedjelju, 2. lipnja u Đakovu.

Prvu večer, kao i sam festival, otvorio je Orkestar Strossmayer iz Osijeka, kojim je ravnao dirigent Mladen Tutavac, a na prvoj večeri nastupili su još i Akademski tamburaški kvartet (Osijek), Tamburaški orkestar Misericordia Šurmanci (Međugorje), Tamburaški orkestar Ratimir Joža Prosoli (Popovača), Tamburaški orkestar KUD-a "Dragutin Domjanić" (Adamovec) i Tamburaški orkestar HPD "Rodoljub" (Virovitica).

Posebnost ovogodišnjeg međunarodnog festivala umjetničke tamburaške glazbe je izvođenje, čak, osam praizvedbi. S ciljem promicanja umjetničke tamburaške kulture, iznimno puno mladih glazbenika profiliralo se u sjajne skladatelje.

Festival je natjecateljskog karaktera, a u mnoštvu nagrada izdvajaju se: Srebrna, Zlatna i Brončana plaketa, Tambura Paje Kolarića te tri bisernice iz radnje Žmegač, koje će se dodijeliti trima orkestrima koja će osvojiti najviše bodova od strane stručnog žirija. Ovisno o broju bodova, dodijelit će se i posebne nagrade, kako bi se dodatno motiviralo sve sudionike.

Stručni žiri je u sastavu: Siniša Leopold, Zdravko Šljivac, Vladimir Vladimirov i Franjo Batorek.

Ulaz na svaki dan festivala je slobodan.





Tekst i foto: Marina Ban/Radio Osijek

Najava: 42. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe [2019.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: