Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Učenici OŠ Popovac sudjelovali u projektu "The future begins today"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.05.2019. 14:21 
Naslov:  Učenici OŠ Popovac sudjelovali u projektu "The future begins today"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Učenici i učiteljice OŠ Popovac sudjelovali su u drugoj po redu mobilnosti u poljskom gradiću Sieradzu u sklopu projekta ˝The future begins today˝ u kojem, osim učenika iz Hrvatske, sudjeluju i učenici i učitelji iz Poljske, Španjolske i Italije. Naše šestodnevno druženje započelo je priredbom dobrodošlice u školi domaćina i podjelom prigodnih darova. Nakon priredbe svaka je skupina učenika putem PowerPoint prezentacije predstavila svoju državu, regiju i školu iz koje dolazi. Poslijepodne je bilo rezervirano za radionicu tijekom koje smo se pojedinačno predstavili i pobliže međusobno upoznali. Ugodno druženje nastavili smo u kuglani gdje su se neki naši učenici po prvi puta okušali u kuglanju.

Naredni dan započeli smo odlaskom u Skansen, muzej na otvorenom, gdje smo sudjelovali u radionici izrade sira i maslaca. U muzeju smo vidjeli i stare, drvene kuće s izvorno opremljenim interijerima s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Obilazak gradskih znamenitosti nastavili smo obilaskom regionalnog muzeja u kojem smo vidjeli predmete, namještaj, kovanice i druge stare stvari iz duge povijesti grada i okolice. Upoznavanje tradicije i običaja nastavili smo u školi kroz plesne radionice. Zadatak je bio prikazati tradicionalni ples svoje države i naučiti osnovnim koracima učenike iz drugih država. Sve ovo bila je priprema za Festival kultura koji se održao sljedeći dan.



Treći dan našega boravka u Poljskoj bio je u znaku Festivala kultura koji se sastojao od izvođenja plesova, izložbe tradicionalnih predmeta i hrane karakteristične za svaku državu. Po završetku Festivala, započeli smo s pripremama i uvježbavanjem scena za snimanje filma koji nam je bio na rasporedu za četvrtak.

Prvi dio filma „Dreams come true“ govori o tome kako je nekada davno bilo jako teško ostvariti vlastite snove ukoliko su odstupali od društveno uvriježenih normi i pravila. Snimali smo ga u prekrasnoj palači Malkow, smještenoj u neposrednoj blizini Sieradza.



Posljednji dan našega boravka u Poljskoj proveli smo u jednom od najstarijih i najvažnijih poljskih gradova, Krakovu. Uz pratnju stručnog vodiča, popodne smo proveli obilazeći neke od najvažnijih povijesnih znamenitosti grada, poput Vavelske katedrale i Bazilike Djevice Marije. Preostalo nam je još samo prespavati posljednju večer u Krakovu te sljedeće jutro, puni dojmova i lijepih uspomena, krenuti svojim domovima.





Tekst i foto; Anita Raguž

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: