Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko Sveučilište jedno od najbrže rastućih po broju studenata te atraktivnosti i kvaliteti studijskih programa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.05.2019. 10:25 
Naslov:  Osječko Sveučilište jedno od najbrže rastućih po broju studenata te atraktivnosti i kvaliteti studij
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svečanom sjednicom Senata jučer je obilježen Dan Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera koje ove godine obilježava 44. akademsku godinu i 312 godina visokog školstva u Osijeku.

Rektor Sveučilišta Vlado Guberac podsjetio je kako je od osnutka Sveučilišta do danas na njemu diplomiralo 76.412 studenata, a status doktora znanosti stekao je 1221 polaznik doktorskih studija. U ovoj akademskoj godini osječku akademsku zajednicu čini 20.084 članova od čega 18.181 student i 1.903 zaposlenika na znanstveno/umjetničko-nastavnim sastavnicama i ustrojbenim jedinicama Sveučilišta. Guberac je dodao kako se nastava izvodi na 121 studiju u okviru 17 znanstveno-nastavnih i umjetničkih sastavnica.

Osluškujući potrebe tržišta, u posljednjoj akademskoj godini na našem smo Sveučilištu otvorili osam novih studijskih programa. U sklopu internacionalizacije Sveučilišta, odlučili smo otvoriti i studijske programe na stranim jezicima na Medicinskom fakultetu te Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija“, nastavio je Guberac, dodavši kako je u svom razvoju Sveučilište radom i napretkom tijekom 44 godine postalo prepoznatljivo u hrvatskoj i europskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici.

Od velikih investicijskih projekata, rektor je istaknuo izgradnju paviljona Studentskog doma u Sveučilišnom kampusu, investiciju vrijednu 170 milijuna kuna koja je ponovno aktivirana nakon što je bilo problema s prethodnim izvođačem radova, ali sada se radovi odvijaju dobrom dinamikom. Guberac je također najavio početak druge faze 130 milijuna kuna vrijednog projekta nove sveučilišne knjižnice i multimedijalnog centra u sklopu osječkog Sveučilišta.

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Ivana Franić ocijenila je kako je osječko Sveučilište jedno od najbrže rastućih po broju studenata te atraktivnosti i kvaliteti studijskih programa, posebice u STEM području, gdje studijski programu prerastaju u najizvrsnije u Hrvatskoj.

Svečanoj sjednici Senata nazočili su i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš te župan osječko-baranjski Ivan Anušić. Gamoš je izrazila ponos što Osijek ima uspješno Sveučilište te se zahvalila svima koji su tijekom protekle 44 godine gradili ugled Sveučilišta koje je danas programski i sadržajno uspješno, moderno i atraktivno. Najavila je kako će gradska uprava nastaviti surađivati sa Sveučilištem na svim kvalitetnim projektima koji će još bolje regionalno pozicionirati grad.

Župan Anušić ocijenio je kako je osječko Sveučilište najvažniji dio u razvojnim planovima ove županije i istoka Hrvatske, posebno se osvrnuvši na ulogu Sveučilišta u razvoju gospodarstva i znanosti, odnosno IT sektora koji će, kako je rekao, u budućnosti generirati još radnih mjesta te učvrstiti Osijek i Osječko-baranjsku županiju kao hrvatsko IT središte.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: