Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Idućeg tjedna započinje gradnja biciklističko-trkače staze na osječkoj promenadi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65675
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.05.2019. 12:33 
Naslov:  Idućeg tjedna započinje gradnja biciklističko-trkače staze na osječkoj promenadi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i direktor Osijek-Koteksa Zoran Škorić potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova na izgradnji biciklističke i trkače staze na osječkoj promenadi.

Biciklističko-trkača staza nalazit će se duž promenade, na potezu od Ulice V. Hengla do Ulice Kneza Trpimira, odnosno od spomenika Picassu do cestovnog mosta preko Drave, a bit će dugačka 1,5 km.



Zamišljeno je da staza prati promenadu i to tako što će na potezu od mosta do Iktusa ona ići paralelno uz šetnicu, dok će se na potezu od Iktusa do Picassa popeti na već postojeći bent.

Nova staza imat će dvije trake za trkače i dvije trake za bicikliste, po jednu u svakom smjeru. Trake za trkače bit će napravljene od tartana, a one za bicikliste od asfalta, a jedne od drugih bit će odvojene granitnim pločama. U sklopu projekta zamišljena je i obnova asfalta ispred Iktusa.



Ukupna vrijednost radova je 4,5 milijuna kuna s PDV-om, a rok za njihov dovršetak je 60 radnih dana. Radovi će započeti već sredinom idućeg tjedna.

Ideja je inače potekla od drugog potpredsjednika Gradskog vijeća Karla Šatvara, a zamjenik gradonačelnika Piližota istaknuo je kako je Grad prihvatio inicijativu kako bi se odvojili pješaci i šetači od biciklista i trkača, posebice dolaskom lijepog vremena kad se „cijeli grad“ preseli na promenadu.

[Foto: Osijek.hr]
[klik za uvećanje]








Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 03.06.2019. 22:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kad imaš tuđe milijune možeš činiti što ti padne na pamet. I dok se pod paskom tih istih ljudi po gradu ukidaju i prekidaju postojeće biciklističke staze (Trpimirova, Divaltova) ovdje se postojeća, manje više funkcionalna staza izmješta. Neka gospoda kažu koliko je mrtvih ili teško ozlijeđenih u proteklih par godina bilo izazvano od strane nesavjesnih biciklista na promenadi. Nula, eto koliko.
Pa gotovo sve biciklističke staze u gradu su u sklopu nogostupa.
Čisto rasipanje gradskog novca.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: