Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ekonomska i upravna škola Osijek: Predavanje "Biti menadžer" (Kako iz bankrota ponovo pokrenuti posao?)"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65733
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.05.2019. 12:07 
Naslov:  Ekonomska i upravna škola Osijek: Predavanje "Biti menadžer" (Kako iz bankrota ponovo pokr
31.05.2019. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga „Biti Bolji“ i časopis Poduzetnik organiziraju posjetu Zlatka Rabika, poduzetnika iz Slatine, voditelja proizvodnje i prodaje tvrtke Zlatna nit d.o.o. u kojoj se proizvodi radna obuća. Od početka našeg projekta „Biti Bolji-Be Better“ Zlatko Rabik obilazi škole u Hrvatskoj i već je postao naš brend koji je postao veliki motiv svima koji su poduzetnici ili to žele biti.

U petak, 31. svibnja 2019. od 12:00-13:00 sati posjetit će Ekonomsku i upravnu školu Osijek. Tema razgovora bit će: "Biti menadžer" (Kako iz bankrota ponovo pokrenuti posao?).

Zlatko kaže: „Prije oko 12 godina doživjeli smo bankrot te ostali bez tvornice, strojeva, zaliha repromaterijala i gotovih proizvoda ili kratko rečeno ostali bez apsolutno svega. A onda se spletom okolnosti sve promijenilo. Kupili smo Uzor u stečaju na osmoj licitaciji, totalno devastiranu i opustošenu tvornicu nakon gotovo desetogodišnjeg stečaja. Kupili smo prazan prostor bez strojeva i opreme sa željom da taj trošak pretvaramo u izvor prihoda. Slučajnim posjetom dugogodišnjim prijateljima u Vukovaru Ani i Marjanu Dorkin pretvorio se u brzopotezno pokretanje proizvodnje jer je njemačka Ricosta za koju oni rade imala potrebe za dodatnim kapacitetima. Zahvaljujući maksimalnom razumijevanju i pomoći naših partnera za samo nekoliko mjeseci uspjeli smo pokrenuti proizvodnju. Želja nam je potaknuti učenike da vide da i u proizvodnim zvanjima ima interesantnih područja, da će sebe netko vidjeti kao kreatora, ne mora biti radnik za strojem ali može biti kreator, može crtati, posjećivati sajmove, učiti strane jezike, surađivati sa svjetskim dobavljačima, da je svaka industrijska grana na svoj način interesantna i može dati neke konkretne životne sadržaje.

G. Zlatko Rabik će učenicima ispričati kako je njihov obiteljski san postao danas uspješan posao, ali isto tako ukazati kako odluke koje treba donijeti i izabrati svoje životno zvanje i zanimanje nije lako.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: