Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania [30.5.-5.6.2019.] [program]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.05.2019. 17:49 
Naslov:  Kino Urania [30.5.-5.6.2019.] [program]
Od 30.05.2019. 16:00 do 05.06.2019. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bogate projekcije Kinematografa u Kinu Urania čekaju na vas, a što je u ponudi pogledajte u tekstu niže...

Cijena ulaznica za redovite repertoarne iznose 25 kn, dok uz predočenje studentske ili umirovljeničke iskaznice karte možete kupiti po cijeni od 20 kn. Ulaznica za grupe od 10 i više osoba iznose 18 kn po osobi. Za obiteljski dan srijeda i dječje vikend matineje ulaznice iznose 20 kn za sve gledatelje. Na ulaznice nema nikakvih dodataka neovisno o trajanju filma, načinu kupnje ili rezervacije ulaznice i sl.

Ulaznice možete rezervirati klikom info[at]kinematografi-osijek[dot]hr

Skriveno: 
Dragi naši, kada se riječima ne može opisati nečija karizma, emocije, strast u izražavanju umjetnosti, jasno je da se radi o živućoj legendi čije će pjesme još dugo utjecati na glazbenu industriju i glazbu općenito. Elton John je britanski pjevač, pijanist i skladatelj i jedan od najpopularnijih glazbenika 20. stoljeća. Uz prodaju više od 250 milijuna ploča, uspio je i na Broadwayu, komponirajući glazbu za Tonyem ovjenčan hit, "Billy Elliot", a jedinstvena mješavina pop i rock stilova Eltona Johona pretvorila je u jednu od najvećih glazbenih ikona 20. stoljeća. Osim publike i kritika ga je nagradila brojnim nagradama: dobio je pet Grammy nagrada, pet Brit Awardsa, nagradu Tony, jedan Zlatni globus i jednog Oscara. Rocketman je epska glazbena fantazija o nevjerojatnoj transformaciji stidljivog pijanista Reginalda Dwighta u svjetsku super zvijezdu Eltona Johna. Ova inspirativna priča govori o tome kako je dječak iz malog grada postao ikona pop kulture. Sam Elton John je rekao da nikada nije čuo nikoga da pjeva njegove pjesme bolje od glumca koji ga utjelovljuje: Taron Egertona. Nesumnjivo jedan od najsvestranijih izvođača, umjetnika, pjevača i glumca, ovaj genijalni samouk konstantno je privlačio interes publike i medija gdje god je bio. Njegove privlačne, uzbudljive, respektabilne i karizmatične pjesme pjevati će se još dugo i imati utjecaj na buduće generacije. Ako ste voljeli filmove kao što su Bohemian Rhapsody i Zvijezda je rođena, onda ne smijete propustiti ovu epsku ekranizaciju.

Francuska alijansa, Muzej likovnih umjetnosti, Kinematografi Osijek i Osnovna škola Franje Krežme organiziraju cjelodnevni ljetni boravak za djecu od 7 do 12 godina. Program Ljeto s Franom održavat će se od 17. lipnja do 12. srpnja, od ponedjeljka do petka, a obuhvaća boravak na zraku, tjelesne aktivnosti u parku ili u dvorani OŠ Franje Krežme, učenje francuskog, ručak i užinu te likovne, filmske i tematske radionice. U pratnji animatora, muzejskih pedagoga i profesora, djeca će se zabavljati i uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike. Prijaviti se možete najkasnije do 14. lipnja na telefon i mail Francuske alijanse Osijek: 031 293 237 / 098 647 021 ili [email protected].

Novi filmski tjedan premijerno donosi biografski mjuzikl Rocketman, akcijsku avanturu Godzilla 2: Kralj zvijeri i horor triler Ma. Na programu i dalje ostaju nova adaptacija Disneyjevog klasika Aladin (prikazujemo u SINK i TITL verziji), detektivska Pokemon avantura Detektiv Pikachu, treći nastavak popularnog John Wicka: Parabellum te talijanska drama Euforija i slovenska drama Izbrisana u sklopu programa FEST is the BEST.

Novi nastavak Godzille: Kralj zvijeri odvija se pet godina nakon događaja iz 2014. godine, a što zapravo nije ni izbliza dovoljno vremena da se ljudi pomire s otkrićem Godzille, i saznanjem da s tim stvorenjem moraju dijeliti planet. Nova priča prati herojske poduhvate kriptozoološke agencije Monarch, dok se njezini članovi sukobljavaju s ogromnim čudovištima, uključujući i moćnu Godzillu, koja se sukobljava s Mothrom, Rodanom i ultimativnim neprijateljem troglavim Kingom Ghidorahom. Kada se ponovo uzdignu te drevne supervrste, za koje se smatralo da su samo mitovi, dolazi do borbe za prevlast, što će preživljavanje čovječanstva staviti pod veliki upitnik…

Oskarovka Octavia Spencer je Sue Ann, povučena žena iz Ohioa koja u nadi da će steći nove mlade prijatelje kupuje alkohol i organizira partyje za teenagere u svojoj kući. Ali postoji samo jedno pravilo: nikada se ne smiju popeti na gornje katove kuće. Uskoro se svakodnevno partijanje počinje pretvarati u opsesiju i noćnu moru kako Ma počinje pokazivati svoju zlokobnu stranu, te se njezin podrum iz najboljeg mjesta za partijanje u gradu polagano počinje pretvarati u najgore mjesto na svijetu.

Talentirani redatelj Guy Ritchie donosi nam uzbudljivu i dinamičnu adaptaciju Disneyjevog animiranog klasika Aladin - romantičnu i glazbenu avanturu smještenu u fiktivni lučki grad Agrabah. U glavnim ulogama nalaze se duh koji se pojavljuje iz čarobne svjetiljke (Will Smith), šarmantna bitanga Aladin (Mena Massoud) te skromna i odlučna princeza Jasmina (Naomi Scott). Ovu svevremensku priču o sitnom lopovu Aladinu, hrabroj princezi Jasmini te duhu iz svjetiljke možete pogledati u SINKRONIZIRANOJ verziji te u originalnoj verziji s hrvatskim TITLOM.

Pokémon groznica i dalje trese svijet i neće tako brzo prestati, jer stiže prva živa Pokemon avantura sa popularnim Ryanom Reynoldsom u ulozi legendarnog Pikachua. Nova detektivska priča počinje nestankom privatnog istražitelja Harryja Goodmana, kada njegov 21-godišnji sin Tim pokuša saznati što se zapravo dogodilo. U istrazi će mu pomoći Harryjev bivši Pokemon partner detektiv Pikachu, koji ima najčudniji smisao za humor. Tim i Pikachu će udružiti snage kako bi razotkrili zapetljanu tajnu.

U novom nastavku hita iz 2014. godine, legendarni plaćeni ubojica John Wick bježi zbog dva razloga. Love ga jer mu je za glavu raspisana tjeralica od 14 milijuna dolara te zato što je prekršio osnovno pravilo hotela Continental, a to je: Ne ubij u hotelu. Ne samo to, već je žrtva bila član društva koje je naručilo Wickovu smrt, pa su stoga sve ubojice svijeta Wicku za petama. Prije nego što mu se opozove članstvo, Wick i njegov vjerni pas se svim silama trude pobjeći iz New Yorka i ostati živi.

U sklopu ciklusa filmova „FEST is the BEST“ i ovaj tjedan možete pogledati talijansku dramu Euforija i slovensku dramu Izbrisana.

Novi film redatelja Valerija Golina Euforija, prikazan na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, donosi priču o dvojici braće. Matteo je uspješan mladi poduzetnik, odvažan, šarmantan i energičan. Njegov brat Ettore još uvijek živi u malom provincijskom gradu u kojem su odrasli i predaje u lokalnoj srednjoj školi. On je oprezan, iskren čovjek koji se uvijek držao po strani, u strahu da ne napravi grešku. Izvana gledajući, njihovi životi djeluju veoma različito. Međutim, nepredvidive okolnosti prisilno ih ponovo spajaju, a teška situacija rezultira iskrenim upoznavanjem i otkrivanjem onog drugog, u kovitlacu krhkosti i euforije.

Izbrisana je drama o ženi, samohranoj majci koju je administrativno brisanje 1992. godine promijenilo u strankinju te je prisililo na bitku za vlastito dijete. Govori o snazi države koja malim zahvatom u računalnu bazu podataka može uništiti bilo čiji život. Film je osvojio nagradu za najbolji scenarij na FEST-u 2019. u Beogradu te nagrade za najbolju glavnu žensku ulogu, originalnu glazbu i kostimografiju na Festivalu slovenskog filma 2018. u Portorožu.

Oba filma možete pogledati u dvorani Kino kluba, po sniženim cijenama ulaznica: 20 kn redovna i 16 kn studentska/ umirovljenička.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Vidimo se u kinu Urania


Četvrtak, 30. svibnja 2019.
17:15 Aladin - Aladdin TITL (128 min)
19:00 FEST is the BEST: Euforija - Euforia (115 min) (Kino klub)
19:30 Rocketman - Rocketman (121 min) PREMIJERA
21:35 Ma - Ma (99 min) PREMIJERA

Petak, 31. svibnja 2019.
17:30 Pokemon Detective Pikachu - Pokémon Detective Pikachu (104 min)
19:00 FEST is the BEST: Izbrisana - Erased (85 min) (Kino klub)
19:30 Rocketman - Rocketman (121 min) PREMIJERA
21:00 Dan Gradske četvrti Jug 2: Kino pod zvjezdama: Faca s plaže - The Beach Bum (95 min) PREMIJERA
21:35 Godzilla II: Kralj zvijeri - Godzilla: King of the Monsters (132 min) PREMIJERA

Subota, 1. lipnja 2019.
11:00 Dječja matineja: Aladin - Aladdin SINK (128 min)
17:00 Aladin - Aladdin TITL (128 min)
19:00 FEST is the BEST: Euforija - Euforia (115 min) (Kino klub)
19:15 Godzilla II: Kralj zvijeri - Godzilla: King of the Monsters (132 min) PREMIJERA
21:35 John Wick 3 - John Wick: Chapter 3 - Parabellum (130 min)

Nedjelja, 2. lipnja 2019.
11:00 Dječja matineja: Aladin - Aladdin SINK (128 min)
16:30 Aladin - Aladdin SINK (128 min)
18:50 Godzilla II: Kralj zvijeri - Godzilla: King of the Monsters (132 min) PREMIJERA
19:00 FEST is the BEST: Izbrisana - Erased (85 min) (Kino klub)
21:15 Ma - Ma (99 min) PREMIJERA

Ponedjeljak, 3. lipnja 2019.
17:15 Aladin - Aladdin TITL (128 min)
19:00 FEST is the BEST: Euforija - Euforia (115 min) (Kino klub)
19:30 Pokemon Detective Pikachu - Pokémon Detective Pikachu (104 min)
21:15 John Wick 3 - John Wick: Chapter 3 - Parabellum (130 min)

Utorak, 4. lipnja 2019.
17:30 Rocketman - Rocketman (121 min) PREMIJERA
19:00 FEST is the BEST: Izbrisana - Erased (85 min) (Kino klub)
19:35 Ma - Ma (99 min) PREMIJERA
21:15 Godzilla II: Kralj zvijeri - Godzilla: King of the Monsters (132 min) PREMIJERA

Srijeda, 5. lipnja 2019.
17:00 Aladin - Aladdin SINK (128 min)
19:00 FEST is the BEST: Euforija - Euforia (115 min) (Kino klub)
19:15 Godzilla II: Kralj zvijeri - Godzilla: King of the Monsters (132 min) PREMIJERA
21:30 John Wick 3 - John Wick: Chapter 3 - Parabellum (130 min)






[FOTO] Otvorilo se kino Urania

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: