Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Hrvatska se zavolontirala! U 66 gradova uključilo se preko 4000 građana - volontera

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.05.2019. 10:09 
Naslov:  Hrvatska se zavolontirala! U 66 gradova uključilo se preko 4000 građana - volontera
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatska volontira 2019. okupila je više od 160 organizatora volontiranja koji su u 66 gradova uključili preko 4000 građana - volontera i proveli više od 200 društveno korisnih, volonterskih aktivnosti u zajednici.

I ovogodišnja je manifestacija pokazala da volontiranjem možemo biti jači i graditi zajednicu po svojoj mjeri, zajednicu u kakvoj želimo živjeti! Demokraciju treba živjeti svaki dan, ne samo u vrijeme izbora, a jednu od osnovnih vrijednosti demokracije predstavljaju aktivni građani koji preuzimaju odgovornost i uključuju se u život zajednice u kojoj žive. Na taj način ukazuju na ono što smatraju važnim, pažnju usmjeravaju na ranjive pripadnike zajednice, osluškuju potrebe njenih članova i odgovaraju na njih.



Predsjednica Izvršnog odbora Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, Lejla Šehić Relić ukazala je upravo na važnost volontiranja u izgradnji zajednice i razvoju društvenog kapitala:
Hrvatska volontira i ove godine otvorila je brojne mogućnosti za uključivanje građana u razvoj zajednice i ponovno potvrdila potencijale koje volontiranje može imati za ukupnu dobrobit društva. Volonterski ekosustav je širok i to je njegova prednost. Volontiranje se pojavljuje u različitim oblicima i veličinama. U velikom dijelu usredotočeno je na izgradnju zajednice, omogućavajući ljudima da izgrade vlasništvo nad onim do čega im je stalo i to rade na način koji okuplja i ne inzistira na podjelama, i tako kreira potencijal za širenje područja onoga što nam je zajedničko i obnavljanje društvenog kapitala. Društven značaj volonterstva ogleda se u vrlinama znanja koje se stvaraju sudjelovanjem građana u izgradnji otvorenog i demokratskog društva.

Iz godine u godinu provedbe manifestacije, iznimno nas veseli sve brojnija i snažnija suradnja civilnog, javnog i privatnog sektora u promociji volonterstva i organiziranju volonterskih aktivnosti. Važno je da se u razvoj humanije i otvorenije zajednice aktivno uključe svi oni koji su njen dio, bez obzira kojem sektoru pripadali. Valja istaknuti i da volontiranje donosi i brojne dobrobiti onima koji volontiraju, istraživanja ukazuju da nas volontiranje čini sretnijima, zdravijima i snažnijima!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva zahvaljuje svim organizatorima volontiranja, volonterima, predstavnicima poslovnog sektora i medija što su se uključili u devetu po redu manifestaciju Hrvatska volontira!





Tekst i foto: Volonterski centar Osijek

Najava: Hrvatska volontira [2019.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: