Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNK u Osijeku: Predstava "Fantazija"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65739
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.05.2019. 9:11 
Naslov:  HNK u Osijeku: Predstava "Fantazija"
30.05.2019. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U četvrtak, 30. svibnja 2019., Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku poziva vas u 11 sati na scenu Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku, gdje će, u okviru programa 27. SLUK-a – Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, biti organizirani susret, druženje i kratak razgovor s mladim glumcima i lutkarima, nekadašnjim studentima Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, nakon izvedbe gostujuće predstave „Fantazija“ (počinje u 10 sati).

„Fantazija“ je izvrsna predstava Gradskoga kazališta „Zorin dom“ Karlovac, čiji su autori i realizatori petoro nekadašnjih studentica i studenata osječke Akademije: Giulio Settimo, Katarina Arbanas, Nino Pavleković, Nenad Pavlović i Vanja Gvozdić. Uz njih igraju i Ivana Vukićević i Goran Glavač. Još nekoliko bivših studentica i studenata Akademije potpisuje druge segmente predstave, poput izrade lutaka i glazbe. Predstavom „Fantazija” su na hrvatsku kazališnu scenu ujedno na velika vrata vraćene marionete te tzv. marionetski most koji trenutačno ne njeguje niti jedno hrvatsko kazalište. Jedan je kazališni kritičar ustvrdio kako još od 80-ih godina prošloga stoljeća u Hrvatskoj nije bilo predstave marioneta na dugim koncima.

Stoga je Alumni AUK, udruga diplomiranih studenata osječke Akademije, odabrala upravo ovaj naslov kako bi organizirala druženje, susret i kratak razgovor publike i predstavnika medija s mladim glumcima i lutkarima. Moderator razgovora bit će Nenad Pavlović, član Udruge Alumni AUK i asistent na Odsjeku za kazališnu umjetnost Akademije. Uoči početka okupljene će pozdraviti izv. prof. art. Anđelko Mrkonjić, prodekan za razvoj kulturne i kreativne industrije Akademije.

Zahvaljujemo se organizatorima 27. SLUK-a na izlaženju u susret. Inače, u programu 27. SLUK-a sudjeluje ukupno čak 30 alumnija, odnosno nekadašnjih studentica i studenata Akademije. To su: Filip Eldan, Nikša Eldan, Goran Guksić, Tamara Kučinović, Katarina Arbanas, Ivana Vukićević, Vanja Gvozdić, Nino Pavleković, Nenad Pavlović, Dominik Karakašić, Kristina Fančović, Sara Ipša, Sara Lustig, Goran Vučko, Irena Bausović, Petra Šarac, Andrea Špindel, Goran Smoljanović, Tvrtko Štajcer, Adam Skendžić, Jadran Grubišić, Borna Galinović, Gordan Marijanović, Matea Bublić, Andro Damiš, Matko Buvač, Luka Stilinović, Anna Jurković i Tena Milić-Ljubić.


O Udruzi Alumni AUK
Udruga Alumni AUK službeno je osnovana na Skupštini održanoj 12. ožujka 2019. godine, kada je dogovoreno spajanje nekadašnje Udruge ALUMNI UAOS – Udruge diplomiranih studenata Umjetničke akademije u Osijeku i Alumni kluba KULTOS (Kluba diplomiranih studenata Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku) u jednu udrugu. Ova je odluka rezultat spajanja nekadašnje Umjetničke akademije u Osijeku i nekadašnjega Odjela za kulturologiju u jednu instituciju, Akademiju za umjetnost i kulturu u Osijeku, što se službeno dogodilo u lipnju 2018. godine. Za predsjednicu Alumni udruge AUK izabrana je doc. dr. sc. Tihana Škojo, za tajnika asistent Tomislav Levak, a za članove predsjedništva viši predavač Davor Dedić, asistentica Majda Milinović te dr. sc. Zdravko Drenjančević.

Udruga okuplja više desetaka diplomiranih studenata Akademije kao sljednika obje institucije. Članice i članovi Udruge do sada su aktivno sudjelovali u nekoliko recentnih projekata i programa Akademije i Sveučilišta, a to su: 12. Međunarodni festival kazališnih akademija Dioniz, 9. Međunarodna revija lutkarstva Lutkokaz, Međunarodni festival vokalne glazbe Intervox 2019 te prvi Tjedan karijera Sveučilišta u Osijeku (od 13. do 17. svibnja 2019.). Glavna svrha i ciljevi udruge jesu povezivanje i udruživanje nekadašnjih i sadašnjih studenata Akademije i njezinih preteča te iniciranje, organizacija, realizacija i sudjelovanje u sudjelovanje u kulturnim, umjetničkim i znanstvenim manifestacijama. Planiran je niz aktivnosti u predstojećem razdoblju, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: