Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



42. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.05.2019. 11:07 
Naslov:  42. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe [2019.]
Od 30.05.2019. 16:00 do 02.06.2019. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku zajedno s Osječko-baranjskom županijom, Gradom Osijekom te Slavonskim tamburaškim društvom „Pajo Kolarić“ organizira 42. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe od 30. svibnja do 2. lipnja 2019., u četiri slavonska grada – Osijeku, Našicama, Vukovaru i Đakovu.

Cilj koji ovaj festival u svojoj izvedbi nastoji ostvariti su poticaj i njegovanje tamburaške glazbe okupljanjem skladatelja, dirigenata, glazbenih stručnjaka, pedagoga i mladih glazbenika tamburaša na jednome mjestu za razmjenu znanja i umijeća. Također, želi se potaknuti ljubitelje tamburaške glazbe, ali i cijelu javnost da osvijeste važnost o očuvanju tradicijske glazbe prepoznatljive za istočni dio Hrvatske.

Tijekom četiri večeri, u natjecateljskom i revijalnom programu, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe predstavit će se 23 tamburaška orkestra i komorna ansambla s preko 500 glazbenica i glazbenika tamburaške glazbe iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Svoje tamburaško umijeće pokazat će izvodeći 70 skladbi pisanih za tambure od kojih čak 8 praizvedbi.

Prvog dana, 30. svibnja, festival će se održati u Osijeku u dvorani Vikarijata, a potom će se 31. svibnja preseliti u Koncertnu dvoranu OGŠ Kontesa Dora u Našicama. Nakon toga je 1. lipnja središte održavanja festivala Hrvatski dom Vukovar u Vukovaru te se festival zaključuje 2. lipnja u Centru za kulturu u Đakovu.

I ove će godine program voditi dugogodišnja prijateljica festivala Vlasta Ramljak. Najboljem orkestru/ansamblu, najboljoj praizvedbi, najboljem dirigentu i vokalnom solistu bit će dodijeljena plaketa Tambura Paje Kolarića.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: