Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pioniri, kadeti i juniori NK Osijek pokorili Hrvatsku u nogometnom Kupu!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.05.2019. 11:06 
Naslov:  Pioniri, kadeti i juniori NK Osijek pokorili Hrvatsku u nogometnom Kupu!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mlađi nogometaši Osijeka ostvarili su izniman pothvat u utorak u Slavonskom Brodu osvojivši hrvatski nogometni Kup u čak tri omladinske kategorije: u pionirskom, kadetskom i juniorskom uzrastu!

Kadeti i juniori u finalu su svladali Lokomotivu, dok su pioniri bili bolji od Hajduka.

Prvi su u borbu za trofeje u Kupu Hrvatske krenuli pioniri. Njihov dvoboj s vršnjacima iz Hajduka bio je ne samo vrlo zanimljiv, nego i dramatičan, a na kraju su bili bolji od Hajduka rezultatom 3:2.



Svojim dečkima „skidam kapu“ na svemu što su napravili ove i protekle godine. Već smo duže vrijeme zajedno i ovo je kruna našeg dosadašnjeg rada. Znali smo da igramo s vrlo dobrim protivnikom kojega dvaput u prvenstvenim utakmicama nismo uspjeli dobiti. Najavljivao sam da bismo treći puta mogli biti uspješniji i to se i dogodilo. Cijele sezone smo igrali za gol više od protivnika, tako je bilo i ovaj puta. Meni kao rođenom Osječaninu i bivšem igraču našeg Kluba ovo je nešto najljepše. Škola nogometa ostaje velika snaga NK Osijek“, zaključio je trener pionira Vedran Nikšić.

Kup Hrvatske u kategoriji pionira osvojili su: Tin Sajko, Leon Tretinjak, Domagoj Bukvić, Luka Dorić, Mateo Pajić, Marin Prekodravac, Bruno Sinković, Luka Barić, Andrej Avdejev, Šimun Mikolčić, Filip Mažar, Matej Bobić, Ivan Kos, Marko Milobara, Dino Krivić, Dino Damjanović, Ivan Verhas, Filip Vrljić, Roko Anić, Mateo Stanišić, Petar Korov, Dražen Lozić, Luka Kulešević, Petar Milović, Fran Jurkić i Marko Maksimović.

Kadeti Osijeka imali su jako tešku zadaću u finalu Kupa. S druge strane bila je vrlo dobra Lokomotiva, a borbena i neizvjesna utakmica u 90 minuta igre nije „iznjedrila“ pobjednika. Odluka je pala u izvođenju jedanaesteraca pri čemu su Osijekovi mladići bili prisebniji i precizniji, pa su zaslužili trofej pobjedom 4:3.

Naša Škola nogometa je odavno već prepoznatljiva ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi. Sve ono što su nam naši prethodnici, generacije velikih igrača i trenera ostavili u naslijeđe trebamo čuvati i dalje razvijati. Pobijedili smo kompaktnu i organiziranu momčad Lokomotive, čestitam i njima na prikazanoj igri, a posebice našim igračima koji su dali sve od sebe za ovaj uspjeh. Imajući u vidu njihovo odricanje tijekom cijele sezone, zaista su ovo zaslužili“, rekao je nakon finala trener kadeta Tomislav Radotić.

U natjecanju kadeta za Kup Hrvatske igrali su: Filip Kovačević, Niko Hajnal, Karlo Senčar, Mihael Jozić, Luka Mršić, Luka Prnjak, Boris Galušić, Leon Marković, Luka Branšteter, Antonijo Ivandić, Filip Mekić, Franko Kolić, Marko Milošević, Karlo Ulm, Luka Lišnić, Peđa Marodi, Josip Vuica, Matej Fingernagl, Antonio Svrzlić i Luka Čajo.

Juniori NK Osijek upotpunili su hat-trick pobjeda u završnici Kupa za mlađe uzraste pobjedom nad NK Lokomotiva 3:1 te su se pridružili pionirima i kadetima na tronu zaključivši tako savršen dan za Osijek.

Nadali se jesmo, ali opet, teško je bilo nešto konkretnije prognozirati. Ova trostruka kruna je zaista nešto sjajno! Što se nas tiče, bili smo izvanredni u prvom poluvremenu, dok smo u nastavku ipak popustili, uslijed tako uvjerljivog vodstva. Protivnik je tada imao svoje šanse, pogađao i vratnice, ali smo ipak zasluženo ponijeli pokal u Osijek. Vraćamo se na onaj put kada smo učestalo stvarali ne samo igrače za našu najbolju momčad nego i za sve nacionalne selekcije“, riječi su trenera Tomislava Steinbrucknera.

U juniorskom sastavu kroz cijelo natjecanje u Kupu dres Bijelo-plavih nosili su: Luka Dubrović, Todor Todoroski, Karlo Išasegi, Adrian Leon Barišić, Patrick Stanić, Tomislav Soldić, Adam Benić, Mile Todorov, Ivan Durdov, Tomislav Bliznac, Mihael Kuprešak, Kristijan Župić, Filip Lišnić, Marin Kuzminski, Dino Bognar, Dario Pudić, Filip Hranjec, Bruno Čovo, Gojko Gadže, Dawoud Jalinous, Patrick Almeida, Matej Vuknić i Petar Vidas.

Ispred portala Osijek031 čestitamo mladim Osječanima na rijetko viđenoj dominaciji u Kupu što je potvrda kvalitetnog i sustavnog rada osječke škole nogometa, ali i dokaz da ni za seniorsku momčad osječkog prvoligaša „nema zime“.





Tekst: Osijek031.com
Foto: NK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: