Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nastavljen projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području OBŽ-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.05.2019. 10:23 
Naslov:  Nastavljen projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području OBŽ-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Župan Osječko-baranjski Ivan Anušić jučer je potpisao Ugovor o nabavi medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme za digitalni RTG uređaj s tvrtkom Siemens Healthcare. Ukupna vrijednost uređaja je 1,2 milijuna kuna, a namijenjen je Domu zdravlja Donji Miholjac za radiološku dijagnostiku.

Nabava ovog uređaja dio je procesa opremanja domova zdravlja na području Osječko-baranjske županije kroz projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ koji je financiran iz fondova EU i ukupne vrijednosti 24 milijuna kuna. Iznos bespovratnih sredstava koji financira Europska unija je 20 milijuna kuna (85%), dok ostatak osiguravaju Županija i Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova.

Kako smo već pisali, projekt traje od 1. prosinca 2017. godine do 1. lipnja 2020. godine, a usmjeren je poboljšanju pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti u udaljenijim područjima županije čime će se smanjiti broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite za najmanje 15% u bolnice u Osijeku i Našicama. Također će se poboljšati uvjeti za potrebe pružatelja primarne zdravstvene zaštite u šest domova zdravlja (Domovi zdravlja u Osijeku, Našicama, Đakovu, Donjem Miholjcu, Belom Manastiru i Valpovu) i kod koncesionara primarne zdravstvene zaštite s područja Osječko-baranjske županije putem ulaganja u opremu i infrastrukturna ulaganja.

Ukupna vrijednost opremanja domova zdravlja u ovom projektu iznosi više od 13 milijuna kuna, a preostalih 7 milijuna kuna odnosi se na opremu za fizikalnu terapiju, ginekologiju, pedijatriju, stomatologiju, opću medicinu te na sitnu medicinsku opremu. Postupak javne nabave za taj dio opreme još je u tijeku, a kada se to završi, svi domovi zdravlja i ambulante bit će kvalitetno opremljeni.

Istovremeno, kroz projekt se obavljaju i infrastrukturni radovi u vrijednosti 8 milijuna kuna, s time da su u tijeku radovi u vrijednosti 6 milijuna kuna, a za 2 milijuna kuna potrebno ih je ugovoriti. Tako se u Domu zdravlja Đakovo radi prenamjena rodilišta u ordinacije obiteljske medicine u vrijednosti 3,2 milijuna kuna, a radovi bi uskoro trebali biti završeni. U Domu zdravlja Osijek u tijeku su radovi na osiguranju pristupačnosti osobama s invaliditetom na 23 lokacije, dok treba ugovoriti dogradnju Doma zdravlja Našice u vrijednosti 2,3 milijuna kuna.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


Pročitajte i..
24 milijuna kuna za dostupniju zdravstvenu zaštitu u OBŽ

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: