Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sedam hrvatskih "samuraja" sutra kreće u lov na medalju na Dobro World Cup Osijek 2019.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2019. 14:22 
Naslov:  Sedam hrvatskih "samuraja" sutra kreće u lov na medalju na Dobro World Cup Osijek 2019.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedanaesti po redu Svjetski gimnastički kup u Osijeku održat će se od 23. do 26. svibnja 2019. u Sportskoj dvorani Gradski vrt, a organizatori su tradicionalno dan prije kvalifikacijskih natjecanja održali tiskovnu konferenciju na kojoj su se novinarima obratili reprezentativci koji će braniti boje Hrvatske na ovom velikom međunarodnom natjecanju.

Tiskovnoj konferenciji nazočili su Ana Đerek (greda i parter), Ema Kajić (preskok), Tijana Tkalčec (preskok), Tin Srbić (preča), Robert Seligman (konj s hvataljkama) i Aurel Benović (parter), a jake hrvatske snage upotpunit će i Christina Zwicker koja će u Osijek doći sutra.



To je sedam „samuraja“ koji će braniti boje Lijepe naše na ovom natjecanju. Trebalo ih je biti osmero, međutim organizatori su priopćili tužnu vijest: Filip Ude je ozlijedio prst te je morao otkazati nastup u Osijeku.

Svih sedmero hrvatskih natjecatelja obećalo je dati sve od sebe kako bi izborili plasman u finale i borbu za medalje, a najviše se, po običaju, očekuje od našeg ponajboljeg gimnastičara Tina Srbića koji je naglasio kako je u vrlo dobroj formi, ozljeda ramena je zacijelila te će jurišati po novo zlato. Inače, Tin je dvostruki pobjednik u svojoj disciplini u Osijeku i, uspije li se po treći put popeti na najviše postolje, postat će prvi gimnastičar na preči s tri pobjede na Svjetskom kupu u Osijeku.



Po jedanaesti put u svom Osijeku nastupit će neuništivi Robert Seligman, zaštitno lice ovogodišnjeg World Cupa, koji je u Osijeku „vječiti drugi“: od samog početka sudjeluje na kupu i do sada je čak četiri puta osvajao drugo mjesto. Uvijek optimistični Robert istaknuo je kako je u odličnoj formi, ali kako uvijek kad nastupa pred domaćom publikom osjeća velik pritisak što ga je možda sprečavalo da osvoji najsjajnije odličje. Ipak, odlični rezultati u posljednjih godinu dana pokazuju da je Robert svakako u krugu favorita u disciplini konja s hvataljkama.



Inače, organizatori i ove godine obećavaju nezaboravno natjecanje i četiri dana vrhunskog sporta u Osijeku s natjecateljima iz 30 zemalja svijeta. Osječani se pozivaju da dođu ovaj vikend u dvoranu Gradski vrt i svojim navijanjem pomognu hrvatskim reprezentativcima da ostvare što bolji rezultat, a za one koji nisu u mogućnosti doći u dvoranu bit će organiziran TV prijenos finala koji će se prenositi u domove više od 500 milijuna gledatelja diljem svijeta.



Podsjetimo, u četvrtak i petak s početkom u 15 sati održavaju se kvalifikacije, a u subotu i nedjelju finale u deset sprava (šest u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji). U petak i subotu u Perivoju Kralja Petra Krešimira održat će se i Feelgood Gastro & Wine festival tijekom kojega će u petak od 20:30 sati biti organizirano javno izvlačenje brojeva finalista. Za glazbeni program zaduženi su Neno Belan i Fiumens u petak te Massimo Savić u subotu.







Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek 2019.
FEELGOOD WEEKEND – Neno Belan&Fiumens i Massimo kao uvod u DOBRO World Cup Osijek!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: