Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Glazbena škola Franje Kuhača Osijek: Zajednički koncert Dječjeg zbora HPD-a "Lipa" iz Osijeka i Zbora OGŠ pri OŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Đakova

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2019. 14:04 
Naslov:  Glazbena škola Franje Kuhača Osijek: Zajednički koncert Dječjeg zbora HPD-a "Lipa" iz Osij
24.05.2019. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U petak, 24. svibnja 2019. godine, u dvorani Glazbene škole Franje Kuhača Osijek održat će se prvi zajednički koncert dva dječja zbora (jedan iz Osijeka, drugi iz Đakova), kojima je poveznica njihova voditeljica Marijana Matijević, prof.: Dječji zbor HPD-a „Lipa“ iz Osijeka i Dječji zbor Osnovne glazbene škole pri OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Đakovo.

Dječji zbor HPD-a „Lipa“ osnovan je u listopadu 2018. godine u okviru Hrvatskoga pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka, jednoga od najboljih i najtrofejnijih pjevačkih zborova u Hrvatskoj. To je prvi put da Lipa u svojoj bogatoj i dugoj povijesti, u 143 godine postojanja, ima i Dječji zbor. Zbor trenutačno okuplja oko 20 članica i članova, a probe se redovito održavaju dva puta tjedno. U prvoj sezoni djelovanja može se pohvaliti s nekoliko zapaženih javnih nastupa, a ovim će koncertom zaključiti prvu sezonu djelovanja.

Dječji zbor Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ Đakovo redovito i iznimno uspješno svojim nastupima obogaćuje kulturne događaje u svojem gradu, a može se pohvaliti već s osvojenih 5 zlatnih i 2 srebrne plakete za kvalitetu na međunarodnim i domaćim natjecanjima. Zapaženo su izveli i dvije pjesme – „Đakovo, najdraži grade“ i „Najljepši blagdan“ koje je napisala i uglazbila Marijana Matijević.
Ova dva dječja zbora već su zajedno nastupila na humanitarnom koncertu „Veliko srce malom srcu“ u Đakovu u veljači 2019. godine. Motivacija za organizaciju ovoga zajedničkog nastupa u Osijeku jest jače povezivanje djece dvaju gradova i stvaranje lijepe glazbene osječko-đakovačke priče koja ima dobar temelj u zajedničkoj dirigentici, iskusnoj i uspješnoj maestri koja je za svoj rad dobila niz zapaženih nagrada. Marijana Matijević, prof. dugogodišnja je aktivna članica „Lipe“, a od 2012. godine radi u OGŠ-u pri OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Đakovo, gdje iznimno uspješno vodi zbor. Također aktivno sudjeluje u glazbenom životu Đakova pa je u svibnju 2019. dobila Povelju zahvalnosti Grada Đakova za doprinos u području kulturno-glazbenoga života.

Koncert počinje u petak u 18 sati, a oba zbora ukupno će izvesti 15-ak raznovrsnih hrvatskih i inozemnih skladbi. Ulaz je slobodan.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: