Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Filozofski fakultet Osijek: Susret s književnicom Silvijom Šesto

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65693
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2019. 9:47 
Naslov:  Filozofski fakultet Osijek: Susret s književnicom Silvijom Šesto
23.05.2019. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gostovanje književnice Silvije Šesto bit će upriličeno u četvrtak 23. svibnja 2019. na Filozofskom fakultetu u Osijeku s početkom u 10 sati (Svečana dvorana, soba broj 60, II kat). Susret organiziraju studenti III. godine Odsjeka za informacijske znanosti, a pod mentorstvom doc. dr. sc. Ivane Martinović te asistentice Mirne Gilman Ranogajec.

Aktivnost koja nosi naziv Sat s književnicom utemeljena je na razgovoru s autoricom, potaknutom njezinom novom slikovnicom Uhvati mi plavog medu iz 2018. godine. Druženje s književnicom namijenjeno je studentima koji slušaju kolegije Knjižnični programi i usluge za djecu i mladež te Pedagogija čitanja, ali i ostalim zainteresiranim slušateljima.

Tijekom susreta Šesto će predstaviti slikovnicu Uhvati mi plavog medu koja je nagrađena nagradom Grigor Vitez za tekst i ilustraciju, a na susretu će sudjelovati i 40 djece iz dvaju osječkih vrtića. Drugi dio susreta sastojat će se od intervjua s književnicom koji osmišljavaju i vode student Odsjeka za informacijske znanosti. Razgovarat će se o pitanjima književnika kao zanimanja, nakladništvu knjige za djecu i mlade, čitanju s djecom, lektiri kao mogućem obliku poticanja čitanja te ostalim sličnim temama.

Uhvati mi plavog medu nježna je, djeci razumljiva priča o odrastanju. Silvija Šesto s malo je riječi oslikala srž međuljudskih odnosa, a prepoznatljive ilustracije Vande Čižmek upotpunile su ovu lijepu priču.

Silvija Šesto rođena je 1962. godine u Zagrebu. Objavila je desetak knjiga za odrasle među kojima se ističu naslovi Ester i bageri, Omčoglavci, Dramatično, Bolja polovnjača i dr. Izdala je četiri knjige poezije te mnoštvo knjiga za djecu i mlade. Od njih su najpoznatije Vanda, Debela, Tko je ubio Pašteticu?, Bum Tomica i Bum Tomica 2. Za roman Debela osvojila je nagradu “Ivana Brlić Mažuranić” (2001.). Na dodjeli nagrada “Grigor Vitez” dobila je posebno priznanje za ukupan doprinos otvaranju prostora književnosti za djecu i mlade u 2017. godini. Članica je Društva dramskih umjetnika Hrvatske. Članica je Društva hrvatskih književnika i samostalna je umjetnica u HZSU-u (Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika).


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: